Gaby Jongenelen Fotografie

Op de werkvloer bij: TWB Thuiszorg met Aandacht

TWB Thuiszorg met Aandacht is dé specialist op het gebied van thuiszorg in West-Brabant. Of het nu gaat om hulp bij het huishouden, verpleging en verzorging of thuisbegeleiding. Voor al deze zorgvragen kan men bij TWB terecht. Cliënten krijgen professionele hulp van bijvoorbeeld de vrolijke en enthousiaste Ilja Bal (38) uit Bergen op Zoom. 


Ilja werkt al tien jaar als Hulp bij het Huishouden, waarvan de laatste vier jaar bij TWB Thuiszorg met Aandacht. "Daardoor weet ik heel goed wat het verschil tussen TWB en andere organisaties", legt Ilja uit. "TWB is een grote organisatie, maar de communicatielijntjes zijn enorm kort. Er is veel persoonlijk contact en daardoor merk je dat TWB niet alleen goed is voor de cliënten, maar ook voor het personeel."

Goede balans
Ilja gaat dan ook iedere dag met plezier naar haar werk, maar dankzij de flexibiliteit van haar werk kan ze ook gewoon tussen de middag thuis zijn voor haar kinderen én ze kan om 16.00 uur even wat met ze drinken als ze net uit school komen. "Na de geboorte van mijn zoon was ik op zoek naar een goede balans tussen werk en het moeder zijn en met dit werk kan ik dat goed combineren."

Persoonlijke band
Toch is dat niet het enige voordeel van haar werk. "Iedere week ga ik naar dezelfde mensen toe om daar twee, drie of soms zelfs vier uur te helpen bij het huishouden. Je bouwt echt een band op met de mensen. Dat een-op-een contact met de cliënt is super fijn." Naast de basistaken als het stoffen en stofzuigen van de woonkamer en de slaapkamer, heeft Ilja ook een signalerende rol. Wanneer zij veranderingen opmerkt bij de cliënt is zij de eerste die aan de bel trekt.

Dankbaarheid
"Dat doen we allemaal zodat mensen zo lang mogelijk lekker thuis kunnen blijven wonen." Ilja krijgt vanuit haar cliënten dan ook enorm veel waardering en dankbaarheid. "Soms kom je bij de mensen binnen en dan zeggen: 'Het zonnetje gaat weer schijnen dankzij jou'. Dat is toch ontzettend mooi?" 

Mogelijkheden
Lijkt het werk als Hulp bij het Huishouden jou de ideale bijbaan voor naast je studie, omdat je zelf je uren kan inplannen? Of ben je ook op zoek naar een baan die je goed kan combineren met je gezin? Binnen TWB staan allerlei vacatures open én binnen de Hulp bij het Huishouden is er nu de mogelijkheid om ook op zaterdag te werken. Er zijn in ieder geval voldoende mogelijkheden: wanneer je al een zorgachtergrond hebt kun je direct starten in de wijk, maar ook zonder zorgdiploma kun je bij TWB terecht. Zo kun je met een opleiding binnen TWB doorgroeien van bijvoorbeeld Hulp bij het Huishouden naar Helpende.

Kijk voor meer informatie én vacatures op werkenbijtwb.nl

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES