Foto: Job van Rijen

Duistere kinderen terroriseren het Klimbos

BERGEN OP ZOOM - De negentienjarige Job van Rijen is druk bezig met de voorbereidingen voor de derde editie van zijn halloweentocht. Zaterdag 26 oktober kunnen bezoekers zowel op grote hoogte, als op de grond gruwelen en griezelen tijdens een bijzondere halloweentocht in het Klimbos. Durf jij het aan?


Op 16-jarige leeftijd kwam Job al bij het Klimbos werken. "Toen hadden ze al een soort Halloweenavond, maar dat bestond eigenlijk alleen uit klimmen in het donker", legt Job uit. "De medewerkers waren wel verkleed, maar ze lieten je niet echt schrikken." Het was een anti-climax voor de jonge Job en daarom besloot hij om die Halloweenavond zelf op te pakken en er iets moois van te maken. "Het jaar daarna waren er al extra mensen en hadden we ook meer tijd gestoken in de kostuums", legt Job uit.

Uitbouwen

Twee jaar terug besloot hij het nog groter op te pakken. Er kwamen acteurs bij vanuit Stichting Jong! en kliminstructeurs verstopten zich in de bomen om de mensen te laten schrikken. Er werd zelfs een heel verhaal geschreven om de mensen, voordat ze begonnen met klimmen, al mee te nemen in een soort Halloweenshow. Vorig jaar kwam daar nog een losse spookroute bij voor mensen die niet wilden klimmen, maar wel de Halloweentocht wilden maken. "En dit jaar borduren we daar op voort met onder andere een nieuw verhaal."

Uitgroeien

Nieuw dit jaar is ook dat het idee van Job niet alleen meer in Bergen op Zoom wordt uitgevoerd. "We zijn klein begonnen op de Brabantse Wal, maar vorig jaar heeft ook het hoofdkantoor gehoord van ons evenement." Zij vonden het een leuk concept en het is zo goed in de smaak gevallen, dat Job is gevraagd om voor dit jaar een draaiboek op te stellen waar meer klimbossen in het land mee aan de slag kunnen. "Dat is wel heel gaaf om te zien", zegt Job met gepaste trots. "We zijn dit eigenlijk voor de gein gestart en inmiddels is het uitgegroeid tot een volledig concept en evenement." Natuurlijk kan ieder Klimbos z'n eigen draai geven aan het evenement. "Dat moet ook wel, want ieder bos is anders." Maar, uiteindelijk blijft het wel een feit dat Job's verhaal in vier verschillende parken wordt gebruikt. "De reacties zijn heel positief en we gaan het alleen maar beter maken. Want voor mij is het belangrijkste dat mensen aan het eind van de tocht een toffe avond hebben gehad. Dat is mijn doel."

Reserveren

Job hoopt dan ook dat er op zaterdag 26 oktober veel bezoekers op 'zijn' Halloweenevenement afkomen. "Ik hoop toch wel de 150 tot 200 mensen aan te tikken." Bezoekers zijn vanaf 18.00 uur welkom en kunnen kiezen voor de spooktocht óf voor het klimmen. "Zowel voor het klimmen als voor de spooktocht geldt dat er om de twintig minuten een nieuwe groep vertrekt en er is maximaal ruimte voor 150 personen." Wie gegarandeerd wil zijn van een plekje, doet er dan ook goed aan om op voorhand te reserveren. "We hebben niet voor extreem veel mensen plek, dus als dit aanslaat dan moeten we volgend jaar gaan bekijken of we de capaciteit kunnen vergroten." Nieuw dit jaar is dat de leeftijd op 12+ is gezet. Kinderen jonger dan twaalf jaar mogen wel mee, maar alleen op verantwoordelijk van de ouders. "Het is niet onze bedoeling dat mensen huilend en gillend het bos uitrennen, maar het is niet geslaagd als de bezoekers niet angstig hebben rondgelopen. We proberen daarin wel een goede balans te zoeken."

Kijk voor meer informatie of reserveren op www.klimbos.nl/halloween/

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES