Alle bewoners heffen het glas nadat ze de sleutel van hun appartement hebben ontvangen. FOTO D. WESTERHOF
Alle bewoners heffen het glas nadat ze de sleutel van hun appartement hebben ontvangen. FOTO D. WESTERHOF (Foto: D. Westerhof)

Bewoners WiBoZ betrekken hun appartement

BERGEN OP ZOOM - Twintig jongeren met een (licht) verstandelijke beperking zijn woensdag 2 oktober definitief ingetrokken in het WiBoZ- woonzorgcomplex aan de Blauwe Schuit.


Begin september werd aan iedere bewoner, op officiële wijze, de sleutel van hun appartement overhandigd. De afgelopen drie weken was het af- en aanrijden van ouders en woninginrichters. Het resultaat mag er zijn. Twee fantastisch mooie gemeenschappelijke woonkamers maar ook alle twintig appartementen zijn uniek. Je kunt de smaak van de bewoners duidelijk herkennen in de styling. Geen enkele keuken of badkamer is hetzelfde maar ook de appartementen zijn trendy ingericht.

Tevens een spannend moment voor de zeventien medewerkers van ASVZ. Ze zijn allemaal speciaal aangenomen, met inspraak van de bewoners, voor dit unieke project. Voor deze zorgverleners is het ook allemaal nieuw en spannend maar ze hebben er zin in om vorm te geven aan:

Volgend jaar open dag

De bewoners kijken nu al uit naar de gezelligheid in de wijk. Veel buren van de Nieuwe Vesting hebben hen al welkom geheten. Sommige konden zelfs al een blik naar binnen werpen. "Wanneer is nu de open dag?", wordt er gevraagd. Volgend jaar mei 2020 kan iedereen een kijkje komen nemen in het WiBoZ-gebouw. Een passend moment dus in het voorjaar. De bewoners kunnen dan op hun eigen tempo wennen aan hun nieuwe woonomgeving.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES