De lieve en ondeugende Bibi & Bowie van 2,5 jaar
De lieve en ondeugende Bibi & Bowie van 2,5 jaar Foto: Nicky de Ron

Dierendag: 10 x de leukste huisdieren van Bergen op Zoom

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Met dierendag in het vooruitzicht konden wij het natuurlijk niet laten om een selectie te maken van de grappigste/liefste/schattigste en mooiste huisdieren van Bergen op Zoom en omstreken. Bergenaren stuurden massaal foto's in van hun pluizige vriendjes. Aan ons de moeilijke taak om daar tien bijzondere exemplaren uit te pikken. Check hieronder of jouw beestje er tussen staat. 

Lekker rennen met de hond, spelen met de kat, knuffelen met het konijn of praten tegen de parkiet. Dat zal veel Bergenaren bekend voorkomen. Bijna vier miljoen huishoudens in Nederland hebben één of meer huisdieren. Veel van die huishoudens zetten vrijdag hun favoriete dier in het zonnetje tijdens dierendag. En voor die gelegenheid wil de Bergen op Zoomse Bode al die lieve dieren graag eens zien! 

Waar komt dierendag vandaan?

Dierendag is niet meer uit Nederland weg te denken, want we grijpen de kans maar graag aan om ons dier in de watten te leggen. De feestdag werd voor het eerst gevierd in 1930. De Tsjechische Ilse Winter kwam met het idee, waarna zij met de voorzitter van de Internationale Dierenbeschermingsvereniging 4 oktober uitriep tot dierendag. Dit is de sterfdag van Fransiscus van Assisi, een religieuze man die veel gaf om de natuur en het lot van zwervers, zieken en dieren.

De knapperd Ice van 1,5 jaar
De superleuke hangbuikvarkentjes Spek en Bacon
De knappe en lieve Norah
Xtreme is vriendjes met iedereen klein of groot maakt hem niet uit! Xtreme is een Hollandse Herder en 4 jaartjes oud.
Onze liefste Bob. Liever lui dan moe maar altijd blij als wij weer thuis zijn. Deze bink wordt volgende maand pas 2
De stoerste en de stoutste kater van de hele straat ... Rufus
Mijn boa constrictor. Is nu 2.5 jaar oud en 1.80 lang. Ze ligt altijd 's avonds mee op de bank bij mij tv te kijken
Pino van 2. hobby: eten stelen
Onze liefste konijntjes fluffy en Luna, beide nog geen jaar oud, ze zijn dag en nacht samen en zijn echt de beste maatjes


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief