Een ballon die gebruikt is voor lachgas.
Een ballon die gebruikt is voor lachgas. Foto: Wesley van der Linde/GroenNieuws.nl

Bergse tieners aangehouden voor rondrijden met zes lachgasflessen

Door: Bregje Kop Politie

BERGEN OP ZOOM - Een 19-jarige bestuurder en zijn 17-jarige bijrijder zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden na een melding over een mogelijk getoond vuurwapen. Na controle bleken de mannen geen vuurwapens bij zich te hebben. Wel trof de politie zes lachgasflessen en een groot geldbedrag aan.

In de nacht van zaterdag op zondag ontving de politie een melding van een mogelijk getoond vuurwapen op de Kometenlaan. Twee mannen (19 en 17) werden aangehouden op grond van de Wet Wapens en Munitie. Omdat de melding over een vuurwapen ging, werden de twee verdachten met de zogeheten benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BTGV) uit de auto gehaald. 

Lachgasflessen en contant geld 

In de auto trof de politie geen vuurwapens aan. Wel lagen er zes lachgasflessen en een groot geldbedrag (ruim 4500) in het voertuig. Ook was de bestuurder in het bezit van pepperspray en een zakmes. 

Het geld is voor nader onderzoek in beslag genomen. De politie onderzoekt de herkomst ervan. Ook wordt proces-verbaal opgemaakt voor het vervoeren van de lachgasflessen. In de wet staat namelijk dat het vervoeren van gasflessen boven de twee kilo op een onjuiste manier en zonder vergunning strafbaar is. De twee verdachten hebben de nacht in de cel doorgebracht en worden zondag verhoord.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief