Bergen op Zoom verandert met Halloween in griezelstad

BERGEN OP ZOOM - De binnenstad van Bergen op Zoom is vrijdag 25 oktober één groot Halloween-spookhuis. Je moet wel héél dapper zijn om hier nog te durven shoppen… maar het is wel de moeite waard, want er is van alles te doen.


Het is bijna Halloween en daarom verandert het centrum in een ghosttown. Met rookmachines, licht, geluid en projecties wordt een spooky sfeer opgeroepen. Dansschool Marqeez is te zien bij Open 32 en de leerlingen van Jac Danst treden in de hele binnenstad op met griezelige performance en leerlingen van de cultuurklas van het Rijks zwerven door de straten met het thema 'Day of the Death'.

Halloween huis

Een lege winkel in de Lombardenstraat wordt omgetoverd tot Halloween Huis en daar kunnen kinderen geschminkt worden. Een professionele fotograaf zet ze vervolgens op de foto. Deze foto's kunnen de volgende dag gratis opgehaald worden. De engste foto's maken bovendien kans op mooie prijzen zoals een snoeppakket en een speelgoedpakket,. Foto's van de winnaars worden op Facebook geplaatst.

Heksen- en drakenbloed

Diverse winkels spelen in op Halloween. Zo kunnen kinderen bij alle zaken waar een Halloween-poster op de deur of etalage hangt een lekkernij halen.Er is ook een verhalenverteller die griezelige spookverhalen vertelt. In de Zuivelstraat lopen zombies en in de Parade is Halloween Muziek te horen.

Waar precies? 

Dit zijn de gebieden die meedoen: De Parade, Sint Josephstraat, Wouwsestraat, Zuivelstraat, Vierkantje, Steenbergsestraat, Beursplein, Bosstraat (Dietvorst Feestartikelen), Voor echte helden.

Dus: ben jij niet zo makkelijk bang te maken? Kom dan op 25 oktober naar de koopavond in de Bergse binnenstad.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES