Foto:

Groepstentoonstelling bij Galerie Arsis

BERGEN OP ZOOM - In Galerie Arsis is in de maand november de expositie Blanco te zien. Twaalf kunstenaars reageren op elkaars werk. Als idee van Peter Baaijens en Lia Reijnders kwam in 1998 een samenwerking tot stand, waarbij kunstenaars op elkaars werk reageren.


Naar een gezamenlijk gekozen thema en vast omlijnde afspraken wordt de kunstenaar uitgedaagd andere wegen dan gewoonlijk te bewandelen in zijn of haar creatieve proces. Hij/zij treedt buiten het bekende terrein, de deelnemers ervaren dit als een verrijking. Aan deze editie van Blanco doen twaalf kunstenaars mee. Het thema dit keer is "Kubus" met als opdracht: maak een kunstwerk passend in een echte of denkbeeldige kubus van 30x30x30 cm, waarbij je steeds minstens drie zijden van de kubus raakt. In het gebruik van materiaal en techniek is iedereen vrij. In drie "lijnen" reageren we één of twee maal op het werk van een ander. Zo zijn er 22 werken ontstaan.

Een boeiende tentoonstelling waarbij veel te zien en te bespreken is! Deelnemende kunstenaars: Riet Buuron, Ada Dekkers, Knoest, Jodrike de Koning,Clemens Lankreijer, Lia Reijnders, Hella Sluyters, Trudie Vrolijk, Irene Weug, Karien Wiericx, Mia Zaat, Elke Zimmerman. Galerie Arsis, Sint Annastraat 10 in Bergen op Zoom is in de maand november geopend op vrijdag, zaterdag en koopzondag (24 november) van 12.00 tot 17.00 uur.
Feestelijke opening: zaterdag 2 november 16.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.arsis-boz.nl/galerie-arsis/ of op Facebook: Galerie Arsis.

l

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES