Foto: Hanneke Marcelis

Nederland Leest Jan Wolkers in Bibliotheek Het Markiezaat

BERGEN OP ZOOM - In november staat in de Nederlandse bibliotheken de campagne Nederland Leest op de agenda, zo ook in de Bibliotheek Het Markiezaat. Dit keer staat het thema duurzaamheid centraal. Volwassen biebleden krijgen deze maand het boek Winterbloei van Jan Wolkers cadeau. Daarnaast worden jong en oud uitgedaagd om over duurzaamheid in gesprek te gaan met de lokale politiek.


De leerlingen van groep 8 van de Bergse basisscholen ontvangen het Nederland Leest boek Borealis van Marloes Morshuis. Zij hebben ook mee kunnen doen aan de wedstrijd Ontwerp een duurzaam voertuig voor basisscholen. De presentatie is in november in de Bibliotheek Bergen op Zoom te zien.

Winterbloei van Jan Wolkers

Wolkers was naast schrijver ook een groot natuurmens: de natuur was voor hem een bron van bewondering en inspiratie. Zijn mooiste verhalen, dagboekfragmenten, gedichten, tekeningen en foto’s over de natuur zijn door biograaf Onno Blom bij elkaar gebracht en toegelicht in de bundel Winterbloei. Er is ook een grote letter uitgave beschikbaar. Wees er snel bij, want op=op. Het boek is als e-book te lezen via onlinebibliotheek.nl.

In gesprek met de lokale politiek over duurzaamheid

Wat kun je doen om een gezonde leefomgeving te behouden? Met elkaar in gesprek gaan is een eerste stap. Schuif daarom aan bij de Bergse fracties van D66, GroenLinks, PvdA en VVD. Wissel van gedachten over hun duurzaamheidsagenda én jouw ideeën over duurzaamheid. Kom dinsdag 19 november van 19.00 tot 21.00 uur naar de Bibliotheek Bergen op Zoom. Vrije inloop!

Presentatie Duurzame voertuigen

De leerlingen van groep 8 van de basisscholen in de gemeente Bergen op Zoom met een Bibliotheek op school hebben mee kunnen doen aan de wedstrijd Ontwerp een duurzaam voertuig van de toekomst. Uit deze ontwerpen worden de drie beste gekozen. Deze groepen geven een presentatie over hun voertuig op vrijdag 1 november in de Bibliotheek Bergen op Zoom. De winnaar krijgt een duurzame prijs! De ontwerpen zijn heel november te zien in de Bibliotheek Bergen op Zoom.

Borealis van Marloes Morshuis

De leerlingen van groep 8 van de basisscholen in de gemeente Bergen op Zoom krijgen het Nederland Leest Junior boek Borealis van Marloes Morshuis cadeau. Dit is mede mogelijk gemaakt dankzij sponsoring van Cargill. Na het lezen van dit spannende verhaal over klimaatverandering kunnen de kinderen in de klas in gesprek over duurzaamheid.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES