diktee
diktee

Inschrijving Gròòt Berregs Diktee 2.0 geopend

BERGEN OP ZOOM - Ja, er staat: Gròòt Berregs Diktee twee punt nul. De achtervoeging 2.0 wordt dikwijls gebruikt als een bestaand iets flink veranderd. Dialectgenootschap De Berregse Kamer zal op 5 februari een vernieuwde editie van ‘t Gròòt Berregs Diktee presenteren, een 2.0 versie dus.


Er wordt wel eens gezegd dat als iets goed is, je het niet moet veranderen. Toch vindt De Berregse Kamer dat er, na 25 edities van ’t Gròòt Berregs Diktee, een en ander aangepast moet worden. Een veel gehoorde opmerking de laatste jaren was dat het dictee erg moeilijk was en veel geschrijf. Voor velen een leuke uitdaging, maar, tegelijkertijd, voor velen een te hoge drempel. Met het ‘Diktee nuuwe stijl’ denkt De Berregse Kamer een formule te hebben gevonden waarin meer mensen zich zullen kunnen vinden; laagdrempeliger, maar zeker ook uitdagend.

Niet alles is veranderd. Zo blijven we werken met een thema. In 2020 zal dat zijn: A’k da gewete n’ad! Ook de Schrijfwedstrijd blijft een vast onderdeel. Schrijf, aan de hand van het thema, een verhaaltje van maximaal 250 woorden. Het is de bedoeling dat dat gebeurd in het Bergs dialect. Tot zover hetzelfde. Maar, ook hier een verrassing; Vier schrijvers zullen hun verhaal mogen voordragen (of laten voordragen) op het podium. Het publiek zal de jury zijn en kiezen welk verhaal het beste is. Schrijvers hebben tot en met 30 november de tijd om hun verhaal in te leveren via: info@deberregsekamer.nl Bezig zijn met ons rijke dialect op een gezellige, toegankelijke manier, daar draait het om bij het ‘Gròòt Berregs Diktee 2.0’.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES