Leerlingen in Halsteren gaan voortaan 'Veilig op Weg'

HALSTEREN - De groepen 7 en 8 van basisschool De Rode Schouw in Halsteren hebben afgelopen week meer geleerd over de 'dode hoek'. Corina Hamer, chauffeur en instructeur van Transport en Logistiek Nederland was te gast om de leerlingen bewust te maken van de gevaren van grote voertuigen in het verkeer.


De kinderen leerden tijdens twee lessen de vuistregels die essentieel zijn om veilig als fietser deel te nemen aan het verkeer. 'Blijf rechts en ruim achter grote voertuigen' en 'houd minstens drie meter afstand'. Waar kinderen en vrachtwagens elkaar ontmoeten, kunnen namelijk hele gevaarlijke situaties ontstaan. Daarom is voorlichting letterlijk van levensbelang, met name aan de meest kwetsbare verkeersdeelnemers: kinderen. Om kinderen bewust te maken van de mogelijke gevaren van het verkeer hebben Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een les ontwikkeld waarin leerlingen van het basisonderwijs kennismaken met vrachtauto's.

Veilig op weg

Onder de naam 'Veilig op Weg' wordt zowel een theorie- als een praktijkles aangeboden. De theorieles wordt gegeven aan de hand van een online film. Daarna gaan de kinderen naar buiten waar de Veilig op Wegvrachtauto klaar staat voor de praktijkles. Achter het stuur van een vrachtauto besef je pas goed hoe belangrijk het is om als fietser uit de dode hoek te blijven. 'Veilig op Weg' is het grootste dode hoek lesproject in Nederland en uniek in Europa. Jaarlijks worden door TLN, VVN en alle Veilig op Weg partners, zo'n 1500 basisscholen bezocht.

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES