Bergse VVD wil nafluiten en sissen strafbaar maken

Bergse VVD wil nafluiten en sissen strafbaar maken

BERGEN OP ZOOM - Straatintimidatie zoals het nafluiten, naroepen of uitschelden van (vooral) jonge meisjes en vrouwen op straat is ook een probleem in Bergen op Zoom. Dat stelt Rian Govers namens de lokale VVD-fractie.


"Straatintimidatie is geen nieuw probleem. Het probleem is er al langer, en helaas ook zeker in onze stad", stelt Govers. "Er wordt naar hen gesist, obsceen gebaren gemaakt of gefluisterd als ze door een winkelstraat lopen. Als ze fietsen wordt er langzaam achter hen aangereden of er wordt naast ze gereden terwijl er van alles naar hen geroepen wordt. En als we onze fractie ervaringen van ons zelf, ons netwerk en ons jongerenpanel VVD-Next mag geloven, gebeurt het vaak. Veel te vaak."

En daar moet, als het aan de VVD ligt, verandering in komen. Maar, er is één groot probleem. Het probleem bestaat officieel niet op papier, omdat het niet strafbaar is én omdat er bijna nooit melding van wordt gemaakt. Daarom wil de VVD-fractie, in navolging op andere gemeenten, een zogenaamd sisverbod invoeren in de gemeente Bergen op Zoom. Door straatintimidatie op te nemen in de lokale APV kan je het naroepen, -fluiten of -sissen strafbaar maken. "In totaal negen gemeenten hebben nu zo'n verbod." De VVD wil nu van het college weten of men bekend is met deze problematiek. "Bent u bereid hierop te anticiperen door een verbod op straatintimidatie op te nemen in de APV?

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief