Foto: Remko Vermunt

Derde én laatste editie van Rent-A-Boa

BERGEN OP ZOOM - BOA's en politieagenten gaan donderdag 7 november voor de derde en tevens laatste keer gezamenlijk op pad voor het project Rent-A-BOA. Op deze dag keren de handhavers terug naar het noordelijke deel van Bergen op Zoom (Lepelstraat, Halsteren, Tuinwijk, Noordgeest en Meilust) waar ze ook de eerste keer zijn geweest.


Bij de eerste dag van Rent-A-BOA eerder dit jaar kwamen ongeveer zeventien meldingen binnen. De meldingen hadden toen vooral betrekking op parkeeroverlast, jeugdoverlast en hondenpoep. Bij de tweede editie op 24 oktober kwamen 22 meldingen binnen en daarbij ging het vooral om zwerfafval, te hard rijden, gevaarlijke situaties (o.a. door parkeren) en drugsoverlast.

Prioriteiten

"Inwoners van de gemeente Bergen op Zoom hebben dagelijks te maken hebben met diverse soorten van eenvoudige overlast, maar er komen zoveel meldingen binnen dat onze BOA's een selectie moeten maken op basis van prioriteiten", vertelde wethouder Annette Stinenbosch eerder dit jaar. Tijdens Rent-A-BOA wordt het prioriteitenlijstje wat normaal wordt aangehouden even thuisgelaten en gaan de handhavers gezamenlijk aan de slag met de prioriteiten van de bewoners.

Verbeteringen

De BOA's richtte zich de eerste keer voornamelijk op de noordelijke wijken/dorpen. Op 24 oktober waren de zuidelijke wijken aan de beurt en op 7 november is de derde en laatste pilotdag weer in Bergen op Zoom Noord. "Zo kunnen we meteen zien of er verbeteringen zijn opgetreden en terugkijken hoe het bevallen is." Ook bij deze derde editie bepalen inwoners wat prioriteit heeft. "De teams gaan deze dag op pad van 9.00 uur tot 17.00 uur. Dit geeft hen de mogelijkheid om aandacht te besteden aan andere meldingen van overlast, zoals parkeeroverlast bij scholen en omgeving." Bij de vorige edities is al iemand aangehouden en er zijn meerdere bekeuringen uitgedeeld. "Maar de belangrijkste opbrengsten zijn het contact met de inwoners en de samenwerking tussen handhaving en politie."

Vervolg
Na de laatste pilotdag volgt een evaluatie van de hele pilot. De gemeente kijkt dan of het bij deze pilot blijft of dat het een vervolg krijgt. Dit kan weer in de vorm van speciale acties of als onderdeel van de standaard werkwijze.

BOA huren

Wil je zelf nog een BOA 'inhuren' stuur dan een melding via de BuitenBeter app of via het contactformulier 'Melding voor handhaving' op de gemeentelijke website onder vermelding van 'Pilot Rent a BOA'.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES