Foto:

Yuko en Matt Watts maken affiche compleet

BERGEN OP ZOOM - Voor het negende jaar op rij organiseert Poppodium Gebouw-T het Made In Belgium festival, een indoorfestival met het beste van Belgische bodem. Met de toevoegingen van Yuko en Matt Watts Group is het affiche rond.


Yuko mag je gerust een van dé vaste waarden noemen in het Gentse muzieklandschap. De groep rond Kristof Deneijs bracht sinds 2008 vier albums uit, waaronder het unaniem lovend ontvangen Long Sleeves Cause Accidents en het bijzondere concept rond Cher Ami, waarbij de band samen met productiehuis De Commerce een voorstelling, een plaat én een graphic novel uitwerkte. Eind dit jaar stopt Yuko en doen ze nog enkele shows op mooie plaatsen. Daarom mochten ze op het affiche van Made In Belgium 2019 niet ontbreken.

Matt Watts

De Amerikaanse singer-songwriter Matt Watts woont al enkele jaren in België. Na zijn bejubelde soloalbum Songs From A Window (2014) bracht hij daarna How Different It Was When You Were There uit bij het Antwerpse label Starman Records. De Standaard deelde prompt vier sterren uit. Matt Watts komt als trio naar Bergen op Zoom.

Headliner

Eerder werden al headliner Whispering Sons, Dead Man Ray en La Jungle bekend gemaakt. De vijfkoppige post-punkband Whispering Sons uit Brussel speelde deze zomer alle relevante festivals in Nederland en België plat. Ze zijn de gedroomde afsluiter van het festival. Made In Belgium is dit jaar op zaterdag 16 november. Er zijn nog kaartjes te koop. Meer informatie en tickets voor het festival zijn verkrijgbaar via www.gebouw-t.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES