Foto: NICKFRANKEN.COM

Neem een kijkje in de keuken bij Sinterklaas

BERGEN OP ZOOM - Nog even en het is zo ver. Op zaterdag 16 november komt Sinterklaas, samen met zijn Zwarte Pieten, aan in Bergen op Zoom. In de bijna drie weken dat de Goedheiligman in het land is, staan er weer tal van activiteiten op de planning. Van Sint's Muziekspektakel tot kindervoorstellingen en een Sinterklaaslampionnenoptocht. Jij bent er toch ook bij?


Hoewel Sinterklaas aanstaande zaterdag aankomt in Bergen op Zoom, begint vrijdag al Studio Pepernoot. Hét gezellige TV programma waar de kinderen alles te weten komen over de voorbereidingen van Sint en de Pieten op het Sinterklaasfeest. De eerste uitzending is op vrijdag 15 november om 10.00 uur.

Intocht

De kinderen zijn dan al helemaal warm gemaakt voor de intocht van Sinterklaas. Zaterdag om 13.00 uur begint de intocht met muziek en vermaak op de loswal van de Theodorushaven. Rond 13.30 uur wordt de goedheiligman verwacht op zijn stoomboot en om 14.00 uur vertrekt de stoet door de stad in de richting van het centrum en na ongeveer een uur wordt de Sint welkom geheten op het bordes van het oude Stadhuis aan de Grote Markt. De intocht is een feestelijke en levendige stoet met veel Pieten die plezier maken met de kinderen langs de route.

Muziekspektakel

Op zondag 17 november wordt in de Stoelemat Sint's Muziekspektakel georganiseerd. Dit staat ieder jaar garant voor heel veel plezier bij de kinderen én bij de Pieten. Deze wervelende muzikale liedjesshow staat onder leiding van de Pietenband, de Zangpieten en de Danspieten. Met dit jaar een nieuw kleurrijk decor en met nieuwe liedjes van Bakpiet en Knutselpiet. Oproep aan de kinderen: Breng twee houten pollepels mee. Met pollepels kun je namelijk veel meer dan in de soep roeren, Bakpiet verrassen bijvoorbeeld. Voor de kinderen is er een ruimte vrij vlakbij het podium. Zij beleven de show van heel dichtbij. Na de show zijn Sint en zijn Pieten in de zaal. Ouders kunnen daar een mooi fotomomentje van maken!

Kijkje in de Keuken

Zondag 24 november krijgen kinderen de unieke kans om een kijkje in de keuken te nemen bij de Sint. In het voormalig mavo-gebouw van het Mollerlyceum aan de Noordzijde Zoom 61 wordt de keuken van de Sint tijdelijk opengesteld voor kinderen. Het bezoek bestaat uit een programma met meerdere onderdelen. In groepjes gaan ze met Pieten op pad, om een verrassing voor Bakpiet voor te bereiden. Uiteindelijk komt iedereen samen voor de grote surprise. En daar is Sinterklaas natuurlijk ook bij! Let op: hiervoor zijn wel kaartjes nodig. Deze zijn te koop via de website.

Kindervoorstelling

Woensdag 27 november worden er vijf kindervoorstellingen georganiseerd in Theater De Maagd. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen het verhaal van de voorstelling goed volgen, een echte belevenis voor hen. Leuk als zij een zelfgemaakte koksmuts opzetten. Wie weet komen de hulpjes goed van pas. Het lijkt er namelijk op, dat er niet genoeg snoepgoed is meegekomen met Pakjesboot 11. Om dat op te lossen heeft Bedenkos natúúrlijk een idee. Maar niet al zijn ideeën zijn even goed. Daar lijkt het deze middag ook even op. Hoofdpiet maakt zich zorgen. Net nu hij er voor het eerst is, lijkt alles mis te gaan. Gelukkig is er van alle kanten hulp en komt het goed.

Sinterklaaslampionnenoptocht
Vrijdag 29 november kunnen kinderen weer meelopen in de jaarlijkse Sinterklaaslampionnenoptocht. Om 18.45 uur wordt er verzameld op de binnenplaats van het Markiezenhof. Pieten zorgen voor kort vermaak, waarna om 19.00 uur de stoet vertrekt voor een wandeling door de winkelstraten. Langs de route staat allerlei muziek opgesteld. Dat is leuk om voorbij te wandelen in de stoet en mee te zingen. Bovendien ook leuk voor het winkelend publiek. Het is de gezelligste koopavond van het jaar. Kinderen brengen hun eigen lampion mee.

Kijk voor meer informatie over de activiteiten én voor kaartjes op www.sintboz.nl

Remko Vermunt
 

FOTOSERIESVacatures

Timmerman

Udenhout

Chef werkplaats (meewerkend)

Almkerk

Bezorgers

Omgeving Roosendaal en Bergen op Zoom

Vakantiehulp

Zeeland

Chauffeur bezorgdienst

Rucphen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief