Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Goed begin voor Roparunteam De F!TFabriek

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Kinderen van basisschool De Welle in Bergen op Zoom hebben afgelopen week meegedaan aan een speciale sponsorloop. De scholieren probeerden allemaal zoveel mogelijk rondjes te lopen en daarmee haalden ze geld op voor het goede doel: het pas opgerichte Roparunteam van de F!TFabriek. Meneer Sander mocht dan ook na afloop een cheque overhandigen van ruim duizend euro.

Het was nog een beetje fris toen de leerlingen verzamelden op het schoolplein voor basisschool De Welle, maar van de kou hadden de kinderen geen last. Tim Kraai van de F!TFabriek zorgde voor een gezellige warming-up, waarna de kinderen fanatiek van start gingen. Na eerst het rondje verkend te hebben, gingen de groepen 1 tot en met 4 eerst aan de slag. Vol enthousiasme gingen zij van start, maar na één rondje waren veel kinderen al buiten adem. Na even op adem te zijn gekomen, probeerden sommigen toch nog snel een tweede rondje te rennen en dat kon op veel aanmoedigingen rekenen vanaf de zijkant.

Cheque

Daarna was het tijd voor de groepen 5 tot en met 8 en zij gingen vol gas van start. Sommige kinderen renden zelfs zeven, acht of negen rondjes. "We zijn supertrots op jullie", riep Kraai dan ook vanaf de start/finish terwijl de mascotte Sjors de kinderen een high five gaf. Na ongeveer tien minuten werd de sponsorloop beëindigd. De kinderen mochten dan ook verzamelen in de aula voor het moment suprême. Meneer Sander kreeg de eer om de cheque met het ingezamelde geld te overhandigen aan de F!TFabriek. Uiteindelijk mochten zij een bedrag van 1001,59 euro in ontvangst nemen. "Wauw, dat is een enorm mooi bedrag. Ik ben er gewoon een beetje stil van", aldus Tim Kraai.

Roparun

Het geld wat ingezameld is door de kinderen komt ten bate van de Roparun. "Een paar collega's hebben al eens meegedaan aan de Roparun en het leek ons leuk om zelf met een team mee te doen", vertelt Niels Quispel namens de F!TFabriek. En daarom is begin oktober officieel een nieuw team opgericht: Stichting Runningteam de F!TFabriek (team 181). Van 30 mei 2020 tot en met 1 juni 2020 gaan zij van Parijs naar Rotterdam lopen in een estafetteloop van meer dan 500 kilometer. Daarbij proberen zij, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Het motto van de Roparun is dan ook: "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".

Het team

"Het team is inmiddels al ver compleet. We zijn met een grote groep vanuit de F!TFabriek maar het team is wel aangevuld met mensen van buitenaf." Daardoor is een mooie mix ontstaan van jong en oud, maar ook van mensen die al wel ervaring hebben met de Roparun én mensen die geen ervaring hebben. "We zijn nu met een team van ongeveer 23 personen waarvan acht vanuit de F!TFabriek." Vier vacatures staan nog open, maar die hebben voornamelijk betrekking op het logistieke gedeelte. "We zijn nog op zoek naar chauffeurs én vrachtwagenchauffeurs." Verder is het team druk bezig om sponsoren te regelen.

Activiteiten

"En we zijn bezig met het vernieuwen van de route. We willen een stuk over de Boulevard lopen en langs de Waterschans", vertelt Quispel. Daarmee wil het team de doorkomst door Bergen op Zoom iets meer cachet geven. "Maar daar zijn we nog druk over in gesprek met de gemeente én de Roparun." De sponsorloop bij De Welle was de eerste actie van het nieuwe Roparunteam om geld in te zamelen. De komende tijd worden er meer activiteiten op touw gezet. "Zo gaat onder andere een deel van de opbrengst van de Nightrun naar ons team én we willen nog wat extra sponsorlopen organiseren", besluit Quispel.

Meer informatie

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten voor de Roparun? Volg het team dan op de Facebookpagina Stichting Runningteam de F!TFabriek of kijk op de website www.runningteamdefitfabriek.nl

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief