Foto: Remko Vermunt

Medewerkers en vrijwilligers van Facilitair Bedrijf zijn boos

BERGEN OP ZOOM - De medewerkers en vrijwilligers van het Facilitair Bedrijf worden naar eigen zeggen per 1 januari 2020 aan de kant gezet. Op 31 december 2019 moeten zij de sleutels van het FB inleveren en daarna hoeven ze niet meer terug te komen.


De vrijwilligers en medewerkers hebben vandaag te horen gekregen dat zij over zes weken geen werk meer hebben. "Het bestuur heeft te kennen gegeven, dat we gewoon door moeten werken tot 31 december 2019 en het verzoek is steeds geweest om af te wachten hoe de gemeente door wil gaan met de dienstverlening door ons in de Blokstallen en het Eventum." Maar, daar lijkt nu geen sprake van.

De afgelopen tijd hebben de medewerkers en vrijwilligers nog flink de handen uit de mouwen gestoken tijdens onder andere Supersum en de viering van 75 jaar bevrijding op de Grote Markt én de Canadese begraafplaats. "Het was zelfs zo druk, dat we geen tijd hadden om stil te staan bij onze situatie." Maar, de medewerkers en vrijwilligers zijn nu vooral boos omdat de gemeente overleg heeft met 'hun' klanten, zonder iets te laten weten. "Wij worden niet gehoord, terwijl we volop onze inzet tonen aan verenigingen en gemeente."

Daarom kondigen de medewerkers zogenaamde 'prikacties' aan. "Wij realiseren ons, dat de verenigingen hinder gaan ondervinden, maar hebben er het volste vertrouwen in, dat ze begrip hebben voor onze noodkreet." De verenigingen worden wellicht geconfronteerd met gesloten gebouwen of het niet leveren van diensten.

Remko Vermunt
 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief