Afbeelding

Trudie Snijders exposeert in het Bastion

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De Bergse kunstenares Trudie Sneijders exposeert tot en met 22 november in het Bastion in Steenbergen. Trudie Snijders is beeldend kunstenaar en creatief coach, maar exposeert nu haar schilderijen en keramiek onder de titel 'Anders zijn mag!'.

Na ruim 20 jaar keramisch werk te hebben gemaakt, is Trudie Sneijders in 2008 begonnen met de opleiding algemene tekenkunst aan st. Lucas academie in Kapellen (België). Deze heeft ze in 2013 afgerond en heeft vervolgens nog eens vijf jaar voor de opleiding Multi Disciplinair Atelier gekozen. Vorig jaar juni 2018 heeft ze deze opleiding afgerond. Dat haar opleiding heel breed is geweest is te zien in haar werk.

Technieken

Trudie vertrekt vanuit het experiment. In haar werk gebruikt ze diverse technieken en materialen en maakt daar combinaties mee. Het proces is zeer zeker een belangrijk onderdeel in haar werk. "Mijn inspiratie put ik uit verhalen van mensen, foto's, maar ook het kleinste stukje papier of lapje stof kan mij inspireren in mijn werk. Juist materialen die een ander weggooit vind ik interessant om te gebruiken. Ik ben altijd onderweg en nooit klaar met leren, steeds weer ontdekken dat er altijd weer een begin is."

Spelen

Hierin probeert Trudie zichzelf de ruimte te geven om te onderzoeken en om te durven spelen. "Het mag anders zijn! Het gaat niet om goed of mooi, maar om te komen tot de pure vorm. Ik heb geleerd dat perfectionisme een belemmerende factor kan zijn bij het maken van mooie dingen. Door te accepteren dat mooi niet volmaakt hoeft te zijn, kom ik juist tot de pure vorm."

De expositie is te bezoeken bij de Molenweg 52 in Steenbergen. Doordeweeks van maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 16.00 uur en op zondag 17 november van 14.00 tot 17.00 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief