Afbeelding

Nu bouwen, MorgenWonen in Halsteren

Door: Sandra Broosus Algemeen

HALSTEREN - Van niets, naar de oplevering van een wind- en waterdichte cascowoning in één dag. Dat staat de Kromstraat en Kerkheininge in Halsteren te wachten. Woningcorporatie Stadlander en bouwpartner MorgenWonen realiseren hier elf huurwoningen van het bouwconcept MorgenWonen. Deze woningen zijn Nul-op-de-Meter, levensloopbestendig en helemaal klaar voor de toekomst.

De Kromstraat is een inbreidingslocatie aan de rand van Halsteren. Hier stonden voorheen zes twee-onder-één-kapwoningen. De woningen waren sterk verouderd en zijn eind 2018 gesloopt. De zeer diepe achtertuinen van de gesloopte woningen boden de mogelijkheid om extra woningen toe te voegen op deze locatie. Stadlander en MorgenWonen hebben dit plan samen verder uitgewerkt.

De woningen

Aan de Kromstraat verrijzen zeven nieuwe woningen, de overige vier zijn gelegen aan de Kerkheininge. De woningen worden levensloopbestendig uitgevoerd. Alle belangrijke voorzieningen bevinden zich op de begane grond: een ruime woonkamer met open keuken, een slaapkamer, badkamer en tweede toilet. Op de eerste zijn nog twee slaapkamers voorzien. Daarnaast zijn de woningen Nul-op-de-Meter. Dat betekent dat de zonnepanelen op de woningen ongeveer evenveel energie opwekken als een doorsnee gezin (2,5 personen) per jaar verbruikt. De woningen krijgen ieder een eigen tuin, met berging en een achterom. Achter de woningen wordt een binnenterrein aangelegd, met parkeergelegenheid voor de bewoners.

Planning

De werkzaamheden zijn inmiddels gestart. Naar verwachting ontvangen de eerste bewoners in het voorjaar van 2020 de sleutel van hun nieuwe woning. De verhuur van de woningen verloopt via www.zuidwestwonen.nl. Zorg dat u ingeschreven staat bij Zuidwestwonen om in aanmerking te komen voor één van de woningen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief