Slagwerkers Dal Segno.
Slagwerkers Dal Segno. Foto: Dal Segno

Jaarconcert van Blazersensemble Dal Segno

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Zondagmiddag 17 november zitten de muzikanten van Blazersensemble Dal Segno om 14.00 uur startklaar in Vestzaktheater ‘t Zwijnshoofd in Bergen op Zoom. Zij zullen deze middag een aantal bekende en minder bekende harmoniewerken ten gehore brengen op hun jaarconcert. Blazersensemble Dal Segno, een middelgrote muziekvereniging die niet de geijkte wegen bewandelt, zal in 2020 haar 40-jarig bestaan vieren. Zij zijn heel blij en trots om dit jaar hun slagwerksectie te hebben mogen versterken met enkele jeugdige muzikanten. Onze nieuwe slagwerkers zullen in enkele muziekstukken duidelijk van zich laten horen.

Na de harmonieklanken van Dal Segno zal de Persi Swing Collective Bigband het programma vervolgen. Persi Swing Collective is een enthousiaste en energieke bigband uit Steenbergen en bekend om haar afwisselende repertoire met dansbare en uitdagende arrangementen, van swing tot funk en van latin tot soul. Persi Swing Collective werd opgericht in 2002 als onderdeel van Muziekvereniging Volharding uit Steenbergen. De band groeide uit tot een bigband met een goede reputatie in m.n. de West-Brabantse muziekscene, maar ook op diverse (jazz)festivals (o.a. Nationaal Big Band Concours, jazzfestivals in Delft,Bergen Op Zoom, Breda en Lelystad), openbare evenementen, partijen en cafés. In 2015 werd de band bekroond met een eerste prijs op het 'Q-buskers bigbandfestival', waar de jury met name de energie, de sound van de band en de repertoirekeuze complimenteerde.

Na deze twee verschillende muziekstijlen kan men in het café van ‘t Zwijnshoofd nog gezellig napraten en luisteren naar de klanken van Tony’s Wife, een orkest dat gemodelleerd is naar de immense populaire Engelse Savoy Bands en die van Jack Hylton en Harry Roy. Tony’s Wife gaat echter verder dan de novelty tunes uit de 'roaring twenties', de dance Music en hot jazz uit het interbellum. Swing- en bigbandmuziek uit de jaren veertig, vijftig en zestig maken het repertoire nog veelzijdiger. Vaak speelt Tony’s Wife de originele transcripties, aangevuld met heel wat eigenzinnige arrangementen.

De toegang van deze muzikale middag is gratis.

Tevens is dit een prima gelegenheid om kennis te maken met Dal Segno, óók voor muzikanten die belangstelling hebben om eventueel mee te gaan spelen. Een repetitie bijwonen kan natuurlijk ook, iedere maandagavond in 't Zwijnshoofd. Zie ook onze website: www.dalsegno-boz.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief