Vol verwachting klopt ons hart: dit moet je weten over de intocht van Sinterklaas
De Sint is vanaf morgen weer in het land!
De Sint is vanaf morgen weer in het land! (Foto: Hans de Bot)

Vol verwachting klopt ons hart: dit moet je weten over de intocht van Sinterklaas

BERGEN OP ZOOM - Morgen is het zo ver! Dan komt de Sint, samen met zijn Zwarte Pieten, aan in Bergen op Zoom. Het festijn begint al om 13.00 uur met muziek en vermaak op de loswal van de Theodorushaven. 


Rond 13.30 uur komt Pakjesboot 11 de haven ingevaren met allemaal zwaaiende pieten op het dek. Rond 14.00 uur vertrekt de stoet door de stad in de richting van het centrum. Daarbij loopt de Sint de volgende route: Boerenverdriet – Burgemeester Stulemeijerlaan – Steenbergsestraat – Fortuinstraat – Grote Markt. Na ongeveer een uur wordt de Sint welkom geheten op het bordes van het oude Stadhuis aan de Grote Markt.

Stichting Sint Nicolaas hecht veel waarde aan het nostalgisch karakter van het feest. Ook in de intocht valt dat op. Het is een prachtige speelse en nostalgisch stoet. Met veel muziek en heel veel Pieten. En aan het eind van de stoet zijn het toch echt Sint Nicolaas en zijn nieuwe! Hoofdpiet die de show stelen.

Glutenvrije pieten

Nieuw dit jaar is wel de komst van twee glutenvrije pieten. Zij delen glutenvrije pepernoten uit aan kinderen met een glutenintolerantie. Deze Pieten hebben nauwkeurige instructies gehad, zij weten alles van glutenallergie. De pepernoten zijn per portie verpakt en via de Nederlandse Coeliakie Vereniging uit Spanje mee gekomen. De glutenvrije Pieten zijn te herkennen aan een groene koksmuts. De kinderen kunnen zorgen dat ze opvallen met een groen vlaggetje dat ze zelf kunnen maken. We raden aan om in de Burgemeester Stulemeijerlaan te gaan staan. De glutenvrije Pieten letten langs heel de route heel goed op de groene vlaggen, maar daar nog extra.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief