gemeentehuis-bergen-op-zoom-stadskantoor
gemeentehuis-bergen-op-zoom-stadskantoor

Ambtenaren worden ingezet als wijkverbinder

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom gaat in de toekomst werken met zogenaamde 'wijkverbinders'. Dit zijn ambtenaren die als rol krijgen om de schakel te vormen tussen wijkbewoners en de gemeente. Dat laat het gemeentebestuur weten.

De gemeente Bergen op Zoom werkt met verschillende partners samen om de leefbaarheid in wijken en kernen aan te pakken. Onlangs zijn er daarom ook leefbaarheidsgesprekken gevoerd in de wijken Meilust, Noordgeest, Tuinwijk, Fort-Zeekant, Markiezaten en onlangs in Lepelstraat. Hieruit blijkt dat actieve inwoners behoefte hebben aan een contactpersoon vanuit de gemeente. Iemand die de weg weet binnen de gemeente en partners en actieve inwoners verbindt met de juiste ambtenaar en advies geeft over hoe iets aan te pakken..

Aanspreekpunt

Daarom gaat de gemeente binnenkort - onder haar huidige personeelsbestand - op zoek naar wijkverbinders. "Zo ontstaat er één aanspreekpunt per wijk en kern en dit zal bijdragen aan een betere en snellere communicatie", stelt de gemeente Bergen op Zoom. "De wijkverbinders dragen op deze manier bij aan de leefbaarheid van de wijk of kern. Zij zullen deze rol voor enkele uren per week naast hun reguliere werkzaamheden vervullen."

Verbinden

De wijkverbinders zijn geen inhoudelijke deskundige en ze gaan ook niet de dagelijkse meldingen van inwoners oppakken. Ze gaan vooral verbindingen leggen tussen verschillende ambtenaren én actieve inwoners. "Alle reguliere kanalen zoals de BuitenBeter app, toegang sociaal domein en de website blijven de eerste voorkeur hebben om zaken te melden. De wijkverbinder heeft in principe geen rol in de primaire processen." De bemensing van de rol van wijkverbinders zal naar verwachting in het eerste kwartaal 2020 rond zijn.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief