Afbeelding

IDGALERIE opent in Kremerstraat

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Na een verblijf van dertig jaar in Frankrijk zijn Ireen Draaijers en Barend Gerritsen terug in Nederland. In de Kremerstraat hebben zij een nieuwe galerie geopend met bijzondere werken.

"Frankrijk was mooi; veel ruimte, mooi weer, alles wat men in Frankrijk verwacht, maar na verloop van tijd kwam er toch een kentering", vertellen Ireen en Barend. "We woonden nogal geïsoleerd wat betreft een beetje cultuur. Voor musea en theater waren we aangewezen op een grotere stad. Dat hebben we nu gevonden in Bergen op Zoom."

Ireen en Barend kozen voor het mooie historisch centrum, museum, theater, goede boekwinkels, goede restaurants en op loopafstand! "Maar ook de omgeving is mooi en alles is relatief dichtbij. Helaas zien we veel leegstand bij de winkels in het centrum. We willen proberen om daar iets aan te doen. Omdat ons werk zich altijd in en om de kunst afspeelde, willen we dat nu weer doen."

Daarom hebben ze vanaf 1 november een galerie geopend in de Kremerstraat. Daar exposeren zij schilderijen en foto's. De galerie is van donderdag tot en met zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur open.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief