Rosanne: 'Het is een boek vol geluksmomentjes'
Foto:

Rosanne: 'Het is een boek vol geluksmomentjes'

BERGEN OP ZOOM - De 29-jarige Rosanne Langenberg is een Bergenaar in hart en nieren. Maar, zodra het kan boekt ze toch een reisje naar haar geliefde Frankrijk. Het leverde haar regelmatig verbaasde reacties op: 'Ga je nu alweer weg?' en 'Hoe doe je dat toch?' Dat legt ze uit in haar nieuwste boek dat vanaf nu verkrijgbaar is: De mooiste korte trips in Frankrijk.


De liefde voor Frankrijk is bij Rosanne Langenberg al op vroege leeftijd ontstaan. Met haar ouders ging ze regelmatig op vakantie naar het land van de baguettes, croissants en Orangina. "Ik werd als klein meisje al verliefd op de taal, de mensen en het eten", vertelt ze vrolijk. "Maar vooral ook op de natuur, van de Côte d'Azur tot de bergen én de ruige kust van Bretagne. Het landschap is zo divers." Daarom begon ze zes jaar geleden met een eigen weblog. Op www.bonjourfrankrijk.nl schrijft ze over de mooiste adresjes en tofste activiteiten in Frankrijk. "Dat begon eigenlijk als hobby. Tijdens mijn opleiding Journalistiek wilde ik meer schrijven over iets waar ik echt blij van word, dat werd deze blog."

Korte trips

Om regelmatig nieuwe content op de blog te kunnen zetten, maakte Rosanne verschillende reisjes naar 'haar' Frankrijk. Zo ook dit voorjaar, toen ze voor een paar dagen naar Toulon vertrok. "Ik bezocht een super idyllisch eilandje. Toen ik een foto online plaatste, kreeg ik toch van mensen weer de vragen 'Ben je nu alweer in Frankrijk?' en 'Hoe vind je toch al die plekjes?'." Het zette haar aan het denken. "Wat mensen niet door hebben, is dat ik eigenlijk vooral hele korte trips maak." Door steeds korte reisjes van ongeveer 4/5 dagen te maken, hoef je volgens Rosanne amper vrij te nemen van werk én het is ook minder kostbaar. "Maar het levert mij wel heel veel nieuwe energie op. Het zijn voor mij echt geluksmomentjes."

Tips & tricks

Ze besloot die geluksmomentjes te delen. "In mei ben ik begonnen met het boek." Het is geen doorsnee reisgids geworden, maar juist een boek vol persoonlijke reisverhalen. "Ik neem de lezer mee in elf korte trips van ongeveer 4 of 5 dagen", legt Rosanne uit. Niet alleen geeft ze tips over de leukste plekken om te bezoeken én de beste manier om jezelf te verplaatsen, maar ze wil vooral ook laten zien dat je echt wel vaker op reis kan. Als je het maar goed organiseert. Er zit één verhaal tussen over een autotrip naar de Elzas. Pak en beet vijf uur rijden. En verder zijn het vooral vliegreizen. "Wat dat betreft is Frankrijk de ideale bestemming. Vrienden noemen mij wel eens de koningin van de vliegtickets, omdat ik steeds weer goedkope tickets weet te vinden." Onlangs nog vloog Rosanne voor maar 12 euro per vlucht naar haar geliefde Frankrijk. "Dat is natuurlijk geen geld voor het maken van mooie nieuwe herinneringen."

Warme mensen

Zo krijgt Rosanne het voor elkaar om bijna iedere maand wel even een 'snoepreisje' te maken. "Dat maakt me echt heel gelukkig. Ik snak soms gewoon echt naar een andere wereld. Ik vind Bergen op Zoom heel leuk, maar een andere omgeving doet me gewoon zoveel. Ik ben vaak alleen op reis, dat geeft me niet alleen energie maar ook zelfvertrouwen. Ik word er gewoon heel blij van." En dat is te zien, want zodra Rosanne vertelt over 'haar' Frankrijk verschijnt er een grote lach op haar gezicht. Ze kan zich dan ook helemaal niet vinden in het stereotypebeeld van Fransen. "De mensen die ik ontmoet zijn echt super lief en het zijn ontzettend warme mensen." Toch blijft ze voorlopig nog gewoon in het mooie Bergen op Zoom wonen. "Misschien dat ik er over twintig jaar anders over denk, maar met mijn vrienden en familie hier in Bergen op Zoom is dat voor nu nog een te grote stap."

l

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief