Profpiet kwam met een prachtige meermaakmachine op de proppen.
Profpiet kwam met een prachtige meermaakmachine op de proppen. (Gijs Proost Fotografie )

De Maagd gonst tijdens indrukwekkende Sinterklaasvoorstellingen

BERGEN OP ZOOM - Rijendik stonden ze woensdag weer opgesteld. Van stadsschouwburg De Maagd tot ver voorbij het begin van de ijsbaan op de Grote Markt stonden kinderen en hun ouders klaar om te gaan genieten van een van de vijf voorstellingen van Stichting Sint Nicolaas. Zoals de titel beloofde kregen zij een kijkje in de keuken van de Sint. Een bijzonder interactieve voorstelling met sfeervolle muziek en indrukwekkende decors.Het was weer een waar feest in De Maagd tijdens de Sinterklaasvoorstellingen. Maar liefst vijf keer was de stadsschouwburg woensdag tot de nok toe gevuld met enthousiaste kinderen en hun ouders. In totaal genoten maar liefst 3000 kinderen, papa's, mama's, opa's en oma's van de show.

Pepernotensamba

De enthousiaste Jongleerpieten, Muziekpieten en Kindpieten maakten het wachten in de lange, lange rij tot een waar feestje. Er werden heel wat highfives uitgedeeld, foto's gemaakt en liedjes gezongen. Voetje voor voetje betraden de kinderen de zaal waar het gonsde van de energie. De allereerste Pieten zorgden vanaf het podium direct voor een feestelijk onthaal met de bekende liedjes als de Pepernotensamba. Er werd volop mee gedanst en gezongen tot de gordijnen open gingen.

Liedjes

De 7-jarige Julia zat met rode wangen en een pakje appelsap te wachten op dat grote moment. "Dit is de derde keer dat we gaan en ik vind het altijd zo leuk. Ik word er vrolijk van", zegt ze met oma aan haar zijde. "De liedjes vind ik het allerleukste en de meeste ken ik al wel van Studio Pepernoot."

Podium

Dit keer was de titel Een Kijkje in de Keuken van de Sint. Het verhaal stond traditiegetrouw bol van de prachtige liedjes met toffe choreografie én volop interactie met het jonge publiek dat haar ogen uitkeek. Sinterklaas vertelde dat er veel te weinig pepernoten waren meegekomen uit Spanje voor alle kinderen in Bergen op Zoom en daar moest verandering in komen, maar hoe?

Ali en de veertig pakjes

Kopen was geen optie, dan maar bijbakken. Maar dáár had Bakpiet te weinig ingrediënten voor. Een grappige parodie op Ali Express moest daar verandering in brengen. Ali met de 40 pakjes uit het Oosten kwam de zaal binnen en zorgde al snel voor hilariteit. Tientallen dozen kwamen van achter uit de zaal in en werden via kinderhandjes en -hoofdjes richting podium geloodst.

Wijnen

Echter waren nog steeds niet alle ingrediënten gearriveerd dus zat er niet anders om op Bedenkos, na een hilarische moment over Wijnen, Wijnen, Wijnen!, aan het werk te zetten. Hij kwam met een prachtige meermaakmachine op de proppen maar zoals verwacht liep dat helemaal fout. Sinterklaas belandde in de machine waardoor er geen honderden pepernoten gefabriceerd werden, maar honderden chocolade Sinterklaasjes. Daar wist Sint wel raad mee... Ieder kind verliet met een chocolade pop én in feeststemming de Maagd en maakten plaats voor de volgende 650 Sinterklaasfans die wilden genieten van deze prachtige Bergse traditie. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief