Met vereende krachten wordt het glas-in-lood kamerscherm van Annelies geplaatst. FOTO WILLEM HOGEWONING
Met vereende krachten wordt het glas-in-lood kamerscherm van Annelies geplaatst. FOTO WILLEM HOGEWONING Foto: Willem Hogewoning

Kunstforum etalages in Bergen op Zoom opnieuw ingericht

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Na de thema exposities 75 jaar vrijheid zijn de Kunstforum etalages in Bergen op Zoom deze maand weer opnieuw ingericht.

In etalage van Zuivelstraat 26 hangt het kleurrijke werk van Jos en Josie. Man en vrouw. Yin en Yang. Hij; Jo, de geboren schilder. De rauwe oerkracht. Creativiteit spuit hem uit de oren, iedere dag weer, als een onuitputtelijke bron. De samenwerking met Josie begint steeds duidelijk een herkenbare vorm te krijgen. Zij; Josie, geboren en getogen in Bergen op Zoom. Altijd aan het tekenen dus na het VWO naar de kunstacademie gaan was vanzelfsprekend.
Roer hun kwaliteiten door elkaar en er ontstaat en Jo & Josie: een Verfding.

Aan het Gouvernementsplein 27 laat Annelies van Loenhout haar glaskunst zien. Zij werkt, naast haar vrije werk, waarin ze haar eigen individuele expressie ontwikkelt ook in opdracht en meer ambachtelijk gericht. Een bijzonder object die o.a. te zien is, is een glas-in-lood die ze ooit voor Bruynzeel Potloden heeft gemaakt. De potlodenfabriek is verdwenen, maar gelukkig is dit kunstwerk bewaard gebleven. Een mooie herinnering aan het Bergen op Zoomse industriële verleden.

Coja van Elzakker heeft de etalage Bosstraat 22 ingericht met haar schilderijen. Coja schildert nu zo’n vijf jaar en is nog volop in ontwikkeling. De laatste tijd richt zich vooral op portretschilderen. Ze is daarvoor in de leer gegaan bij Rachelle van Rompaey. Die leert haar o.a de traditionele manier van portretschilderen.

Jo & Josie. Een Verfding. FOTO WILLEM HOGEWONING


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief