Foto:

Inbraak bij Paul Peeman: zeven koffiemachines, vriezer, koelkast en bakplaat gejat

BERGEN OP ZOOM - Paul Peeman, beter bekend als het Fietsboerke uit Bergen op Zoom, zit in zak en as. Al maanden is hij druk bezig met het bouwen van twee koffiewagens. Dit zijn speciale aanhangwagens waarop een volledige constructie wordt gebouwd. Hierop komen koffiemachines te staan om op evenementen koffie te verkopen voor het goede doel. "Maar ze hebben vijf van de acht koffiezetmachines gestolen uit mijn garage", vertelt Peeman. "Drie had ik er zelf nog thuis staan. Het is triest, diep triest en ik ben er behoorlijk ziek van."


DOOR REMKO VERMUNT

Twee weken geleden werd Peeman al gebeld door iemand dat er water uit z'n garage zou komen. "Ik ben toen niet gaan kijken, ik heb geen water in mijn garage dus ik dacht dat het bij de buurman was." Afgelopen donderdag moest Peeman in z'n garage zijn, maar toen kwam hij er toch achter dat het foute boel was. De dieven zijn grondig te werk gegaan. Volgens Peeman hebben ze eerst met een bijl een gat gemaakt in het dak om vervolgens met een camera te bekijken wat de inhoud was van de garage. Daarna hebben ze het slot door geslepen en de garagedeur uit de vergrendeling gehaald. Daardoor kregen ze vrij baan om alles uit de garage mee te nemen. Niet alleen de vijf professionele koffiezetmachines werden meegenomen, ook twee simpelere koffiemachines, een koelkast, een vriezer en een Boretti bakplaat. "De totale schade komt uit op 14.795 euro en dan heb ik het nog niet over de waterschade die ze hebben aangericht", stelt Peeman.

Goede doelen

En daarmee is Paul, die zelf voor tachtig procent is afgekeurd, al zijn spaarcenten kwijt. "Ik kan weer opnieuw beginnen, maar omdat ik zelf medisch ben afgekeurd, red ik dit financieel niet meer alleen. Voor die machines heb ik vijf jaar gespaard." Paul's plan was om onder andere tijdens de Vastenavend met de twee wagens rond te trekken. Mensen kunnen dan koffie en een broodje bal bij hem kopen. De opbrengst gaat voro 25 procent naar het goede doel. Dat is onder andere Kiki, maar ook de Cliniclowns. Die goede doelen koos hij ter nagedachtenis aan Sven Nesheim. Dat is het zoontje van een vriend van hem, bij wie op 7-jarige leeftijd kanker werd geconstateerd. Daar overleed hij vijf jaar later aan. "Het is gewoon de grootste nachtmerrie van iedere ouder. En als ik in die tijd dan langs ging in het ziekenhuis en de Cliniclowns langskwamen, dan zag je dat menneke weer even lachen en de realiteit vergeten. Dat vond ik zo mooi. Daarom zet ik me graag in voor deze twee goede doelen", legt Peeman uit.

Crowdfunding

Daarom roept Paul Peeman hulp in van betrokken Bergenaren. Online is hij een crowdfundingsactie gestart om het schadebedrag van bijna 15.000 euro weer bij elkaar te krijgen. Het geld wordt straks weer besteed aan nieuwe koffiezetmachines, zodat Paul weer samen met de vrijwilligers op pad kan om koffie te verkopen. "Ik heb gelukkig nog drie bonenmachines thuis staan, dus we kunnen sowieso met één van de koffiewagens op pad. Maar ik wil ook graag die tweede wagen verder afmaken. Maar dan moeten er wel koffiemachines op komen te staan." Doneren kan hier.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief