Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Wethouder Evert Weys wordt burgemeester in Hilvarenbeek

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Wethouder Evert Weys (46) is dinsdagavond aan de gemeenteraad van Hilvarenbeek voorgesteld als nieuwe burgemeester van die gemeente. De Koning moet officieel nog akkoord gaan met de benoeming, maar naar alle waarschijnlijkheid wordt Weys op 5 februari 2020 geïnstalleerd als burgemeester van Hilvarenbeek.

Evert Weys is ongeveer een jaar wethouder geweest in de gemeente Bergen op Zoom. In eerste instantie nam hij tijdelijk de honneurs waar voor Arjan van der Weegen die vanwege ziekte was uitgevallen, maar later werd hij officieel aangesteld als wethouder. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom laat in een persverklaring weten het een mooie kans te vinden voor Evert Weys. Maar, aan de andere kant had het college de samenwerking met Weys ook graag voortgezet tot het einde van deze collegeperiode. "We gunnen het Evert natuurlijk dat hij deze stap in zijn carrière al zo snel kan zetten. Hij heeft ook nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij het burgemeesterschap ambieerde. Als dat dan op je pad komt, moet je die kans ook met beide handen aangrijpen", aldus burgemeester Frank Petter.

Ad Vermeulen, voorzitter GBWP, meldt in een verklaring: "We mogen als GBWP trots zijn dat onze wethouder burgemeester gaat worden. Namens GBWP spreek ik onze enorme waardering uit voor zijn jarenlange inzet en bijdrage en wens ik hem een mooie tijd met zijn gezin in Hilvarenbeek." En ook collega-wethouder Patrick van der Velden, eveneens van GBWP, reageert: "Ondanks dat ik het erg jammer vind dat Evert het college en de Bergse politiek verlaat, ben ik enorm trots dat mijn collega deze kans krijgt en pakt. We hebben samen met Arjan vol passie en plezier gewerkt aan een sterk GBWP en dit is voor Evert een enorme bekroning voor zijn goede werk daarin." Wie Evert Weys op gaat volgen als wethouder is nog niet bekend.

Evert Weys (46) is bij zijn afscheid 1 jaar wethouder geweest in Bergen op Zoom. Hij was ruim 7 jaar raadslid voor Gemeentebelangen Werknemerspartij (GBWP), waarvan bijna 5 jaar fractievoorzitter. Hij zit al sinds 2006 in de plaatselijke politiek. Vanaf dat moment was hij duo-burgerlid voor GBWP.


 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief