Bergen op Zoom in actie voor Serious Request
De deelnemende dj's van 3FM Serious Request: The Lifeline.
De deelnemende dj's van 3FM Serious Request: The Lifeline. (Foto: NPO 3FM)

Bergen op Zoom in actie voor Serious Request

BERGEN OP ZOOM - Over precies één week komen de dj's van 3FM door Bergen op Zoom gelopen als onderdeel van Serious Request: The Lifeline. In estafettevorm lopen de deejays van 18 tot en met 24 december van Goes naar Groningen en onderweg hopen ze zoveel mogelijk geld in te zamelen. Ook in Bergen op Zoom worden tal van acties georganiseerd voor het goede doel.


De zes dj's gaan op woensdag 18 december van start. De dj's Sander en Herman starten in Goes en eindigen in Kruiningen. Daar dragen zij het stokje over aan Mark en Rámon die doorlopen naar Rilland. Rond 02.00 uur 's nachts op donderdag 19 december beginnen Frank en Eva met hun tocht van de Oesterdam naar Bergen op Zoom. Rond 08.00 uur verwachten zij aan te komen in Bergen op Zoom. Daar krijgen inwoners die een actie hebben opgezet de kans om hun cheque in te leveren bij een speciaal 'Chequepoint' in de stad. Vervolgens gaan Sander Hoogendoorn en Herman Hofman van start met de vierde etappe: van Bergen op Zoom naar Roosendaal. Opvallend feitje is dat deze tocht als eerste was uitverkocht.

Meelopen

Tal van mensen hebben een kaartje gekocht om mee te kunnen lopen met het tweetal. Zo ook jongeren en medewerkers van het behandelprogramma YIP! Negen jonge meiden van Koraal gaan op donderdag 19 december meelopen van Bergen op Zoom naar Roosendaal. "Deze meiden zijn zelf slachtoffer van mensenhandel en/of seksuele uitbuiting in Nederland. Samen zetten zij zich in voor de strijd tegen mensenhandel en seksuele uitbuiting. Ze willen hiermee een duidelijke signaal naar buiten brengen in de hoop dat dit leed andere meiden bespaard blijft." In totaal wilden zij vierhonderd euro ophalen, maar de teller staat inmiddels al op ruim duizend euro.

Montessorischool

De Koraal is overigens niet de enige school die meedoet. Nicole, Monique, Katja, Gitta, Femke en Vivy van de Montessorischool Bergen op Zoom lopen eveneens mee. Daarmee hoopten ze driehonderd euro op te halen, maar inmiddels staat hun teller al op 478 euro. Ook werd er een kerstmarkt georganiseerd bij de Montessorischool om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel en de kinderen van de onderbouw wilden graag geld ophalen door middel van een spetterend kerstconcert.

Tweelingmama's

Wie ook meelopen tijdens de tocht van Bergen op Zoom naar Roosendaal is het moeder en dochter duo Carla en Anke. "Wij sluiten aan bij de dj's van 3FM en lopen mee van Bergen op Zoom naar Roosendaal. Aanmoedigen langs de kant vinden wij leuk! Kunnen deze tweelingmama's op jouw steun rekenen? Jouw donatie, groot of klein, kan al het verschil maken voor slachtoffers van mensenhandel. Change their stories!"

Lopen

Andere acties worden georganiseerd door onder andere het Rode Kruis Midden- en West-Brabant. "Wij lopen onze eigen lijn binnen ons district. We lopen van Bergen op Zoom naar Tilburg en hopen op zoveel mogelijk support om op de tweede dag onze bijdrage mee te geven in Waalwijk." Last but not least is het team van Perry Bergen op Zoom. "Wij lopen mee tijdens de 4e etappe van The Lifeline. Deze start op 19 december op de Grote Markt in Bergen op Zoom om 08.00 uur en eindigt op de Markt in Roosendaal om 14.00 uur." Fanatieke lopers konden zich bij Perry aanmelden om met hen mee te lopen en bovenop de tien euro inschrijfkosten, doneert Perry nog eens vijf euro aan 3FM voor elke deelnemer die met hen meeloopt.

Doneren

Kijk voor alle acties en doneer mogelijkheden op kominactie.npo3fm.nl

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief