Datum bekend van Bergse aflevering 'Hier zijn de Van Rossems'
Foto: Hans de Bot

Datum bekend van Bergse aflevering 'Hier zijn de Van Rossems'

BERGEN OP ZOOM - De aflevering van 'Hier zijn de Van Rossems' waarbij het drietal een bezoek brengt aan Bergen op Zoom is op 18 februari te zien. Dat heeft een woordvoerder van het programma laten weten. De aflevering wordt op deze dag om 20.30 uur uitgezonden op NPO2 en is de derde uitzending in de reeks.


Maarten van Rossem, zus Sis en broer Vincent brachten in juli van dit jaar een bezoek aan Bergen op Zoom. Bij de Lievevrouwepoort, beter bekend als de Gevangenpoort, werden opnames gemaakt voor het nieuwe seizoen van Hier zijn de Van Rossems. Daarnaast bracht het drietal ook een bezoek aan de St. Gertrudiskerk, het Ravelijn en het Markiezenhof. 

Maarten van Rossem is bekend van onder andere zijn rol als juryvoorzitter van De Slimste Mens. Samen met zijn broer en zus maakt hij ook het programma Hier zijn de Van Rossems, waarbij het drietal verschillende steden in Nederland of net over de grens bezoekt. De drie Van Rossems laten elkaar daarbij plekken zien die de anderen nog niet zo goed kennen.

"Ze doen dat zoals alleen zij dat kunnen: met veel kennis, zonder enige opsmuk en met gevoel voor humor. Maarten bekijkt de steden vanuit zijn specialiteit, geschiedenis, Sis als kunsthistorica en Vincent is expert op het gebied van architectuur.", aldus de NTR. Afgelopen seizoen werden onder andere Breda, Luik, Alkmaar, Zwolle en Düsseldorf bezocht.

Het bleef een lange tijd onzeker wanneer de aflevering uitgezonden zou worden.

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief