Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Zwembad de Schelp langer dicht; Legionella gooit roet in het eten

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - In de douches van Zwembad de Schelp is legionella aangetroffen en daardoor blijft het zwembad nog minstens een week langer dicht. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vrijdagmiddag laten weten.

Vorige week heeft er in het zwembad een proefzwemdag plaatsgevonden. "Deze proefzwemdag - met een kleine groep geselecteerde zwemmers - is gehouden op woensdag 27 november. In het kader van het proefzwemmen is het noodzakelijk dat de zwemmers zich voorafgaand aan het zwemmen douchen omdat anders geen representatief beeld kan worden gekregen van de effecten tussen zwemmers en het zwemwater."

De uitkomsten hiervan waren positief en daarom wilde men op zaterdag 7 december een proefzwemdag houden met een grotere groep zwemmers. "Echter, begin deze week is legionella geconstateerd in de douches van het zwembad ondanks dat de leidingen intensiever zijn gespoeld de afgelopen weken. De langdurige stilstand van het water in een relatief warme omgeving is hiervan de oorzaak."

Vanwege de legionella kunnen de zwemmers niet douchen en daarom kan de proefzwemdag toch niet doorgaan. Afgelopen week zijn de leidingen flink doorgespoeld en vrijdag zijn er opnieuw monsters genomen van het water. "De verwachting is dat het leidingstelsel voor volgend weekend legionellavrij is." Daarom wordt de proefzwemdag één week uitgesteld.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief