Afbeelding
Foto: Jan Dirk Huijser

Feest voor alle zestigjarige bruiloftsparen

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM – Op 6 december jl. was het feest in zalencentrum De Raayberg. Op uitnodiging van de gemeente Bergen op Zoom waren alle echtparen die in 2019 hun 60-jarige bruiloft oftewel hun diamanten huwelijk vierden, onthaald op een gezellig en knus samenzijn in De Raayberg. Niet iedereen kwam op de afspraak, maar de sfeer was er niet minder om. Opvallend hoeveel ‘krasse knarren’ er nog zijn!

DOOR JAN DIRK HUIJSER

Burgemeester Frank Petter opende met een korte toespraak waarin hij alle aanwezigen welkom heette en een toelichting gaf op het programma. Muzikaal werd de feestmiddag begeleid door Jukebox Daisy met een repertoire van Elvis Presley tot Ramses Shaffy, maar uiteraard ontbraken evergreens als ‘Tulpen uit Amsterdam’ niet. Als intermezzo werd door leden van het Dialectgenootschap Berregse Kamer een quiz verzorgd, gebaseerd op typisch Bergse woorden en begrippen. Niet altijd even makkelijk, vooral niet voor de echtparen die oorspronkelijk niet afkomstig zijn uit de regio.

Tussen de bedrijven door schoof de Burgemeester aan bij diverse tafeltjes en onderhield zich in informele sfeer met de feestgangers. Alle aanwezigen vonden het ontzettend leuk en vooral het gezamenlijke karakter sloeg goed aan. Ter afsluiting van de feestelijkheden werden er groepsfoto’s gemaakt; en, beloofde Burgemeester Petter, “We gaan er voor zorgen dat deze foto’s bij iedereen thuis komen!”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief