Afbeelding
Archieffoto: Luciennefotografie

Zeker 300 deelnemers verwacht bij Santarun

Door: Peter Houtepen Cultuur

BERGEN OP ZOOM - De inschrijvingen voor de zesde Rotary Bourgondische Santarun in Bergen op Zoom verlopen goed. Voorzitter Joris Volker verwacht op zaterdag 21 december zeker weer weer 300 kerstmannen aan de start te hebben en het liefst nog wat meer.

De kerstmannenloop start en eindigt op de Grote Markt bij de kerstijsbaan, het Bergs Winterparadijs. Iedereen kan deelnemen jong en oud, als bedrijf, vriendengroep, sportteam et cetera. De route is zo'n 3 kilometer inclusief de 13 meter lange hindernisbaan in de Gevangenpoort, georganiseerd door Rotary de Brabantse Wal. Verder zijn er 12 top stops in de route, die door het mooie centrum van Bergen op Zoom gaat. 

Award

Onderweg zal het de lopers aan weinig ontbreken: een hapje, een drankje en muziek. Bij de finish wordt een medaille uitgedeeld als herinnering en de dag wordt afgesloten met een après-ski feest met DJ Alex en de Santarun Helemaal TOP-Toppers. Nieuw dit jaar is de Golden Kerstman Award voor de groep die zich het beste presenteert.

Goede doelen

De opbrengsten van de Santarun, die om 15.30 uur van start gaat, gaan naar vier goede doelen, te weten: Leuke dingen dag, Odiles, Goed ontmoet en Faces to Graves. De Bourgondische Santarun wordt mogelijk gemaakt door Rotary de Brabantse Wal/Rotary Noord en Staboz. Inschrijven kan tot 20 december 00.00 uur via de site: www.santarunbergenopzoom.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief