Afbeelding

Op de werkvloer bij Pro-Verkeer

Door: Remko Vermunt Bedrijvig Nieuws

BERGEN OP ZOOM - Pro-Verkeer is een belangrijke dienstverlener op het gebied van verkeersveiligheid, toegespitst op het inzetten van verkeersregelaars bij wegwerkzaamheden en evenementen. Het plaatsen van verkeersborden en wegafzettingen realiseren we ook voor onze opdrachtgevers, hier worden collega’s apart voor opgeleid.

Wij leveren kwaliteit en stralen dat ook uit. Daartoe zijn onze rayonleiders elke dag op pad voor gerichte kwaliteits- en veiligheidsinspecties. Ons bedrijf bestaat nu bijna vier 4 jaar en heeft ondertussen een flinke groei doorgemaakt. Wij zijn begonnen met een aantal enthousiaste mensen met circa 15 jaar ervaring in de branche. Momenteel telt ons bedrijf tussen de 65 en 70 medewerkers, maar zijn we op zoek naar goed gemotiveerde mensen om ons team verder uit te breiden.

Ook verkeersregelaar worden?

De vraag naar goed opgeleide verkeersregelaars is de laatste jaren groter en groter geworden. Wat het werk zo leuk en aantrekkelijk maakt is het werken in de buitenlucht, het contact met mensen en de sterk wisselende situaties. Bij wegwerkzaamheden ben je voornamelijk bezig om weggebruikers in een niet alledaagse situatie veilig en snel te laten doorstromen. Bij evenementen ben je vaak meer gastheer die de toestroom aan mensen begeleidt. Wij hebben klussen van een dag, een week maar ook voor langere termijn. Zo kun je straks bijvoorbeeld ingezet worden bij projecten als de bouw van de nieuwe zeesluis bij Terneuzen, de reconstructie van de N489 bij Mijnsheerenland, of bij de kerstmarkt in Dordrecht. Er is géén dag hetzelfde én je maakt van alles mee, waardoor je iedere avond thuis weer wat nieuws te vertellen hebt.

Opleiding

Het is wel onregelmatig werk, maar je wordt zoveel mogelijk ingepland in de naaste omgeving en werkt samen in een vast team. Omdat wij hoge eisen aan onze medewerkers stellen, hebben we een opleiding ontwikkeld die zich onder meer richt op veiligheid, agressie, kennis van de weggebruiker (psychologie), sociale vaardigheid en verkeersinzicht. Je begint met deze driedaagse opleiding, waarvan een dag theoretisch en twee dagen praktijkgericht zijn. Door een afgevaardigde van de politie-academie wordt vervolgens een examen afgenomen. In de dagelijkse praktijk wordt je daarna door ervaren collega’s binnen je team verder opgeleid. Verder hebben veel collega’s een bedrijfsauto waardoor je altijd mee kunt rijden en zorgen wij voor een goed en ‘all weather’ kledingpakket. Doorgroei naar functies als coördinator of medewerker verkeersmaatregelen behoort op termijn zeker tot de mogelijkheden. Binnen de branche betalen wij het hoogste salaris en bieden we een onregelmatigheidstoeslag, omdat wij aan onze kwaliteitseisen geen concessies doen.

Voorwaarden

Het goed beheersen van de Nederlandse taal in woord en geschrift, het goed met mensen om kunnen gaan en stevig in je schoenen staan zien wij als belangrijke voorwaarden voor deze functie. Omdat het een fysiek intensieve baan is, waarbij er vaak langere perioden g staan moet worden, is tevens een goede lichamelijke conditie onontbeerlijk.

Ben jij enthousiast en gemotiveerd? Wellicht wordt jij dan onze nieuwe collega. Kijk voor de vacature op www.werkenbijpro-verkeer.nl

Pro-Verkeer B.V.
Kaartenmakerstraat 7
2984 CB Ridderkerk
www.pro-verkeer.nl


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief