Foto: NTR

Bergen op Zoom op televisie bij Van Rossems

BERGEN OP ZOOM - Bergen op Zoom is dinsdag 18 februari om 20.25 uur het lijdend voorwerp in de nieuwste aflevering van 'Hier zijn de Van Rossems'. In dit programma bezoeken Maarten van Rossem, zus Sis en broer Vincent verschillende steden in Nederland.


"Ze doen dat zoals alleen zij dat kunnen: met veel kennis, zonder enige opsmuk en met gevoel voor humor. Maarten bekijkt de steden vanuit zijn specialiteit, geschiedenis, Sis als kunsthistorica en Vincent is expert op het gebied van architectuur.", aldus de NTR. Het drietal bracht in juli vorig jaar al een bezoek aan Bergen op Zoom. 

Bij de Lievevrouwepoort, beter bekend als de Gevangenpoort, werden opnames gemaakt voor het nieuwe seizoen dat op 4 februari van start is gegaan. Daarnaast bracht het drietal ook een bezoek aan de St. Gertrudiskerk, het Ravelijn en het Markiezenhof. "Bergen op Zoom is van oudsher een kruispunt van Holland, Zeeland en België en was ooit een heel belangrijke handels- en vestingstad. De Van Rossems zien daarvan nog de sporen, zoals de spectaculair gerestaureerde vestingwerken en het rijke Markiezenhof", meldt de NTR.

"In dat vijftiende-eeuwse stadspaleis maken ze onder meer kennis met 'Jan met de lippen', een enorme schouw en een prachtige maquette van de stad. Het kermismuseum op zolder roept nostalgische gevoelens op bij de broers. Vincent kan ook de moderne stadsplanning van Bergen op Zoom wel waarderen; met name van de Bergse Plaat is hij onder de indruk. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES