Afbeelding
Foto: Glory Kickboxing

Rico wint opnieuw van Badr Hari door blessure

Door: Remko Vermunt Algemeen

HALSTEREN/ARNHEM - Rico Verhoeven heeft zaterdagavond opnieuw gewonnen van Badr Hari en wederom heeft de Halsterse 'King of Kickboxing' gewonnen, doordat Badr Hari geblesseerd is geraakt. Al in de eerste ronde ging het er hard aan toe. Voor de eerste keer in z'n Glory carrière kreeg Rico Verhoeven de acht tellen voor een knock-down door een harde klap op z'n kin. De eerste ronde ging dan ook naar de Marokkaanse Amsterdammer Badr Hari.

In de tweede ronde wist Rico zich echter te herpakken. Beide mannen gingen er hard in en wisten elkaar goed te raken. Het leek er zelfs even op dat Badr's conditie het liet afweten, waardoor Rico weer terug in de wedstrijd kon komen. In de derde ronde opnieuw een knock-down van Badr Hari op Rico Verhoeven. Weer moet Rico de hoek in waarbij de scheidsrechter aftelt, maar na een high kick van Badr op Rico's hoofd gaat het mis. Badr valt op de grond en de scheids begint met aftellen, maar Badr kan niet meer overeind komen. Hij schreeuwt het letterlijk uit van de pijn en heeft (vermoedelijk) z'n enkel geblesseerd. En daarmee houdt het op voor Badr. 

Meer dan dertigduizend man, onder wie veel bekende Nederlanders, kwamen zaterdagavond naar het GelreDome in Arnhem voor een echte kickboksavond onder de titel GLORY Collision 2: Unfinished Business. Dat begon met de Superfight Series, waarbij twee gevechten plaatsvonden. Daarna ging GLORY 74 van start, hét voorprogramma van het grote gevecht later op de avond. De toeschouwers werden hierbij alvast opgewarmd met onder andere een wereldtitelgevecht tussen Alex Pereira en Ertugrul Bayrak, waarbij Pereira binnen drie minuten Bayrak al naar de grond werkte. En om 22.45 uur was het zo ver: de wedstrijd tussen Rico Verhoeven en Badr Hari.

In vijf rondes van steeds drie minuten moesten zij gaan bepalen wie de wereldkampioen kickboksen zou worden bij de zwaargewichten. Rico droeg die titel al zeven jaar en was erop gebrand om ook de komende jaren deze titel nog te houden. De laatste keer dat Rico en Badr samen in de ring stonden was in december 2016 tijdens Glory Collision 1. Destijds moest Badr Hari in de tweede ronde opgeven vanwege een blessure aan zijn arm, waarmee Rico Verhoeven automatisch het gevecht op zijn naam mocht schrijven.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief