Nieuw hardloopevenement op Bergse sportkalender
Foto: Facebook Vestingloop Bergen op Zoom

Nieuw hardloopevenement op Bergse sportkalender

BERGEN OP ZOOM - Er komt een doorstart voor de Bergse Monumentenloop en wel op zondag 11 oktober 2020. Op die dag vindt namelijk de eerste editie plaats van de Vestingloop Bergen op Zoom.


De Bergse Monumentenloop werd sinds 1996 vrijwel jaarlijks georganiseerd door atletiekvereniging SPADO. In 2018 werd echter de laatste editie gelopen, want in 2019 werd vanwege organisatorische redenen besloten om de loop niet door te laten gaan. Het gat dat daarmee is ontstaan wordt opgevangen door EPICinderunning. Deze partij is tevens verantwoordelijk voor de Vestinglopen in Willemstad, Brielle, Gorinchem en Hellevoetsluis. "De eerste editie van de Vestingloop Bergen op Zoom belooft net als de andere vestinglopen een echt hardloopfeest te worden", stelt de organisatie. Deelnemers kunnen op deze dag meedoen aan verschillende runs. Zo start men om 11.00 uur met de tien kilometer wandeltocht. Later volgen nog de 1km Familie Run, een 5km Run en een uitdagende 10 kilometer die je naast het centrum ook door 'Kijk in de Pot' en over de sportboulevard brengt. Start en finish is steeds op de Grote Markt. Je komt langs prachtige historische plekken zoals de Gevangenpoort, het Ravelijn en natuurlijk de Peperbus.

Met de run wordt overigens ook geld opgehaald voor het goede doel: Roparun. Kijk voor meer informatie op www.vestingloopbergenopzoom.nl

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief