Gratis workshop muziek voor ouder en kind met beperkingen
Monique Franken en Susanne. FOTO ROBBY VAN DE ZANDE
Monique Franken en Susanne. FOTO ROBBY VAN DE ZANDE (Foto: Robby van de Zande)

Gratis workshop muziek voor ouder en kind met beperkingen

BERGEN OP ZOOM - Na het succes van de eerste workshop ‘Sint zonder beperkingen’ is er op zondag 19 januari een nieuwe gratis bijeenkomst. Deze keer is het thema ‘Als muziek in de oren klinkt…’


De ochtend staat in het teken van de kracht én voordelen van (samen) muziek maken voor en met kinderen met een beperking en autismespectrumstoornis. Één van de belangrijkste tips kan alvast verklapt worden; ook als muziek niet op een ‘normale’ manier gemaakt kan worden, zijn de mogelijkheden eindeloos! In haar dagelijkse werkzaamheden ziet Monique Franken dat vaak terug. Kinderen die zich moeilijk kunnen uiten door bijvoorbeeld autisme bloeien op of een cliënt met een ernstige meervoudige beperking breidt haar woordenschat uit door vol enthousiasme mee te zingen. Het zijn slechts enkele praktijkvoorbeelden van welke rol muziek kan betekenen. De voordelen van muziek, vaak omschreven als muziektherapie als het als ‘middel’ wordt ingezet, zijn niet meer te negeren. De afgelopen jaren is er veel over gezegd en ook wetenschappelijk is de kracht van het fenomeen aangetoond. Muziek ontspant en samen zingen zorgt voor verbinding. Bovendien kan muziek pijn verlichten en kinderen met een ontwikkelingsachterstand op ‘weg’ helpen zich sneller te ontwikkelen.

Gratis
Om ouders, maar ook andere gezinsleden, van een kind met een zorgintensieve ondersteuningsvraag dit te laten ervaren, wordt er een gratis programma tussen 11.00 en 12.00 uur voor ouder en kind georganiseerd. Deze vindt plaats op de Kremerstraat 14 in de locatie van Kaldi Bergen op Zoom waar er een rolstoelvriendelijke ingang is én de koffie en thee natuurlijk klaar staan.

Tijdens de workshop leer je, ook als je geen instrument speelt of niet kunt zingen, ritme en muziek spelenderwijs in te zetten en hoe je gebruik kunt maken van diverse aspecten om zodoende muziek een plaats te kunnen geven in het leven van je kind. Om de workshop laagdrempelig én zo prikkelvrij mogelijk te houden, is aanmelden verplicht. Geef daarbij ook aan hoeveel gezinsleden er mee komen! Dit kan via info@speeleven.nl of speeleven.nl/muziekworkshop.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief