Negende Heroes for Heroes groot succes
Wethouders Harijgens (vooraan) en Jacobs (achteraan) in actie voor het goede doel. FOTO MARJAN STOLK
Wethouders Harijgens (vooraan) en Jacobs (achteraan) in actie voor het goede doel. FOTO MARJAN STOLK (Foto: MARJAN STOLK)

Negende Heroes for Heroes groot succes

BERGEN OP ZOOM - Voor de negende keer vond op zaterdag 11 januari de indoor cycling marathon 'Heroes for Heroes' plaats. Een evenement waarbij door middel van fietsen geld wordt opgehaald om regionale en lokale organisaties te steunen die kankerpatiënten begeleiden in de dagelijkse strijd tegen de ziekte die hen heeft getroffen. De opbrengst gaat dit jaar naar Hospice de Markies, Make a Wish, Stichting Ankie, Vrienden van Amphia en Roparun team 188 Maak een vuist.


In 2011 startte Patrick van Zon samen met een aantal andere vrijwilligers Heroes for Heroes. Helaas kan hij er zelf geen getuige meer van zijn maar wat zou hij trots geweest zijn op de organisatie die met samenwerking van vijftig vrijwilligers dit jaar de negende editie van dit evenement neerzet en op alle 'heroes' die op de fiets stappen om hun medemens te steunen die dagelijks strijd moet leveren tegen de ziekte kanker.

Stichting Ankie

"Op dit moment fietsen er kinderen van de basisscholen De Kreek, Oost en De Aanloop" vertelt Claudia van Hoek, verantwoordelijk voor de PR en Communicatie van stichting Heroes for Heroes. "Alle scholen hebben naast het fietsen ook op school activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen.Ondertussen is het eerste bedrag al uitgereikt. De kinderen van basisschool de Kreek hebben maar liefst 3532 euro bijeengebracht en dat gaat allemaal naar Stichting Ankie, éen van onze goede doelen. Verder kunnen wij zeggen dat de zestig fietsen die wij ieder uur ter beschikking hebben nagenoeg volgeboekt staan, dus het enthousiasme om mee te doen is enorm".

'Super heroes'

Op het podium staat gastvrouw Helmy Brunings die burgemeester Frank Petter en de wethouders Barry Jacobs en Andrew Harijgens uitnodigt om het startsein te geven voor de eerste clinic voor volwassenen. Ieder uur zal er van twaalf uur 's morgens tot acht uur 's avonds een groep deelnemers gaan fietsen onder leiding van een instructeur. De twee genoemde wethouders zullen tijdens de eerste clinic ook plaatsnemen op twee van de fietsen die op het podium staan. Later op de dag zal Lars van der Beek, wethouder gemeente Woensdrecht hun voorbeeld volgen. De overige fietsen op het podium worden ingenomen door deelnemers die al meerder jaren achter elkaar meefietsen en die aan alle acht clinics zullen meedoen. 'Super heroes' dus die acht uur zullen fietsen en alle deelnemers in de zaal zullen inspireren. In zijn openingsspeech vertelt Frank Petter dat hij persoonlijk ook te maken heeft gehad met kanker en dat hij zich sterk verbonden voelt met alle 'heroes' en de mensen voor wie zij zich inzetten.

Enorm geldbedrag

Op de voorste rij vallen deelnemers in groene shirtjes op. Zij zijn verbonden aan hospice De Markies, een van de goede doelen van de avond. Onder hen bevindt zich Marjolein Feijen, die ervoor gekozen heeft om de eindstage van haar Studie HBO verpleegkunde in het hospice te doorlopen. Ondanks het feit dat zij geen duursporter is en geen bijzondere training heeft gehad besloot zij om twee uur achter elkaar mee te fietsen. Dat je tot grote prestaties komt als je je verbonden voelt met iemand die geconfronteerd wordt met kanker bewijst ook Henk Boumans. Hij fietst voor de zevende keer mee en zit alle clinics op een fiets op het podium. "Mijn zus heeft kanker gehad en tot op heden gaat het gelukkig goed". Ook Bart de Krom doet al zeven jaar mee en is dit jaar voor de eerste keer aanwezig als instructeur. "Mijn vader heeft een hersentumor gehad en ik ben ontzettend dankbaar voor alle goede behandelmethoden en verzorging die wij in Nederland kennen".Ook wethouder Harijgens is enthousiast "Het was fantastisch om mee te doen en de saamhorigheid die hier voelbaar is, is geweldig. Hulde aan iedereen die zich vandaag inzet en symbolisch samen met alle patiënten strijd levert". 's Avonds blijkt heroes for heroes 2020 met een opbrengst van 22750 euro meer dan geslaagd!

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief