BSD: 'We moeten haast maken met plannen Poortgebied'
Foto: Prohuis

BSD: 'We moeten haast maken met plannen Poortgebied'

BERGEN OP ZOOM - De gemeenteraad moet haast maken met nieuwe plannen voor het Poortgebied, want kapers liggen op de kust, dat stelt BSD-voorman Louis van der Kallen. De plannen voor het Poortgebied bestaan onder andere uit een Van der Valk Hotel met circa 140 kamers, Energie HUB (brandstof, laadpalen en Waterstof), een McDonald's (600m2) en een KFC (400m2). Er zou echter te weinig rekening zijn gehouden met de omliggende natuur en daarom verwees de Raad van State het plan naar de prullenbak. 


Volgens Van der Kallen is het college nu alleen maar bezig om uit te zoeken hoe men het oordeel van de Raad van State kan omzeilen. "Dat lijkt de BSD-fractie niet de meest verstandige route om tot een nieuw en voor de belanghebbenden/bezwaarmakers wel aanvaardbaar plan te komen", aldus Van der Kallen. Navraag bij omwonenden en een agrariër leerde Van der Kallen dat de bezwaren en angsten zich met name richten op de locatie van het pompstation en de daarbij horende veiligheidsrisico's. 

De natuurorganisaties willen dat de gemeente en de ontwikkelaar zich houden aan het oorspronkelijke masterplan Bergse heide. Waarbij voor de ontsluitingsstructuur voor Poortgebied en alle verblijfsrecreatieterreinen zo veel mogelijk gebruik gemaakt wordt van bestaande verharde paden/wegen. "Voor de natuurorganisaties is parkeren 'in het bos' niet bespreekbaar", stelt Louis van der Kallen.

Al deze zaken moeten volgens de BSD-voorman meegenomen worden in het nieuwe plan, omdat de plannen anders sowieso weer vertraging op gaan lopen. "Er zijn kapers op de kust, zeker voor de vestiging van het geplande hotel. Steenbergen loopt warm. Voor Bergen op Zoom is de ontwikkeling en de aard van de tot stand te brengen werkgelegenheid te belangrijk om te verliezen. Dat vergt echter durf en realiteitszin."

De BSD-fractie hoopt dan ook dat de verschillende fracties zijn idee willen bespreken om op korte termijn een knoop door te kunnen hakken. "Er liggen kansen maar dan is een open houding naar alle belanghebbenden belangrijk."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief