PvdA wil duidelijkheid over verkoop fietsenstalling
Foto: Remko Vermunt

PvdA wil duidelijkheid over verkoop fietsenstalling

BERGEN OP ZOOM - Waarom wordt het pand in het Sint Annastraatje juist nu in de verkoop gezet én wat betekent de mogelijk verkoop voor het tarief voor het parkeren van de fietsen? Dat wil Joey van Aken namens de PvdA-fractie weten over de mogelijke verkoop van de fietsenstalling in de binnenstad.


Afgelopen week werd bekend dat de gemeente Bergen op Zoom open staat voor een mogelijk verkoop van het pand. Overigens wil dat niet zeggen dat de fietsenstalling straks verdwijnt. "Het huidige contract loopt nog tot en met 2030 en daar heeft ook de nieuwe koper zich aan te houden." Daarna kan het contract steeds met vijf jaar verlengd worden. "De functie blijft dus voorlopig hetzelfde, alleen de eigenaar veranderd", stelt het college.

Maar, wat is daar de achterliggende reden van en wat is de relatie tussen de mogelijke verkoop van de huidige pand en het (uitgestelde) city service punt? "Heeft de verkoop invloed op de mogelijk versnelde komst van een city service punt in de Bergse Binnenstad?", wil Van Aken weten. En hoe denkt het college na 2030 de capaciteit van de fietsenstalling in het Sint Annastraatje op te kunnen vangen? "Als je met de fiets naar de binnenstad gaat, moet je hem ergens veilig kunnen parkeren. Daarom is een City Service Punt in onze ogen van toegevoegde waarde voor de Bergse binnenstad."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief