Foto: Remko Vermunt

Stichting Facilitair Bedrijf failliet verklaard door rechtbank

BERGEN OP ZOOM - Stichting Facilitair Bedrijf heeft zichzelf failliet laten verklaren bij de rechtbank. Dat laat de gemeente Bergen op Zoom weten.


Het bestuur van stichting Facilitair Bedrijf liet medio 2019 weten per 1 januari 2020 de stekker eruit te trekken. Volgens het bestuur was het niet verantwoord de activiteiten voort te zetten. Er zou te weinig subsidiegeld binnenkomen, waardoor het bestuur geen sluitende begroting kon presenteren. 

Beide partijen waren nog met elkaar in onderhandeling over de financiële afwikkeling, onder andere vanwege de flinke huurschuld van het FB aan de gemeente. "Hoewel dit traject nog liep, heeft het FB op vrijdag 3 januari 2020 een eigen aangifte tot faillietverklaring ingediend bij de rechtbank. Met het uitspreken van het faillissement door de rechtbank, wordt de afwikkeling in handen gesteld van de curator. Naar verwachting zal de curator op korte termijn in contact treden met de gemeente."

Het is dan ook maar de vraag of de huurschuld nog afbetaald gaat worden. Wel laat het college van burgemeester en wethouders weten dat de gemeentelijke kwartiermaker er alles aan doet om de culturele broedplaats Eventum en Blokstallen volledig operationeel te houden.

Stichting Facilitair Bedrijf is een centraal loket in Bergen op Zoom en omgeving voor het culturele en maatschappelijk veld voor materialen, advies, diensten, ruimte, logistiek, inventaris en belangenbehartiging. De stichting stelt deze producten tegen culturele tarieven ter beschikking.
 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief