Afbeelding

BSD: Is de gemeente beschermd tegen cyberaanvallen?

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Het Nationaal Cyber Security Centrum van het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft een waarschuwing gestuurd omtrent het gebruik van verschillende software en netwerken van het Amerikaanse bedrijf Citrix. Beveiligingsonderzoekers maakten eerder al bekend dat zogenaamde cyberaanvallers actief zoeken naar kwetsbare Citrix ADC en Citrix Gateway servers.

Afgelopen week werd het Medisch Centrum in Leeuwarden aangevallen door hackers. Middels een zogenaamd lek bij Citrix probeerden de hackers de date van het ziekenhuis te stelen. Dat is voor BSD-raadslid Louis van der Kallen reden genoeg om navraag te doen bij de gemeente Bergen op Zoom over de kwetsbaarheid van de gemeente.

"Gebruikt de gemeente Bergen op Zoom, of gebruiken samenwerkende instanties rondom de gemeente dit systeem? Zo ja, zijn deze instanties ingelicht en op de hoogte van dit kritieke lek?" Van der Kallen wil ook weten of er al getracht is om in te breken in de computers van de gemeente Bergen op Zoom én of er data gestolen is. "Wie coördineert dit?"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief