Afbeelding
Foto: Geschiedkundige Kring BoZ

Lijst Linssen wil uitkijktoren bij Waterschans

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Is het college het ermee eens dat een toren op of nabij de Waterschans, de bezoeker een grotere beleving heeft bij dit unieke verdedigingswerk? Dat willen Toine van Steenpaal en Sander Siebelink weten van burgemeester en wethouders.

Lijst Linssen stelden op 18 september 2018 al vragen over het realiseren van een uitkijktoren bij de Waterschans. "Er kwam van uw kant wel een alternatief om met een drone opnames te laten maken zodat deze met een mobiel, nadat er was ingelogd met een Q code, op het scherm zichtbaar zou worden. Aangezien dit niet de beleving is die bezoekers van de Waterschans zoeken was dit altijd nog beter dan niets. Maar ook geen ideale oplossing."

Er is in het afgelopen jaar dan ook weinig veranderd en daar wil Lijst Linssen verandering in aanbrengen. "Na gesprekken met bezoekers van de Waterschans en enkele gidsen van SBM is toch gebleken dat er wel degelijk behoefte bestaat aan een zichttoren; deze hoeft niet zo hoog te zijn als op Fort de Roovere en hoeft niet expliciet in het midden te staan i.v.m. de uitvoering van evenementen." Daarnaast hoeft de toren wat hen betreft ook niet zo duur te zijn. "Is het college bereid om nogmaals eens te onderzoeken of een zichttoren binnen een normaal aannemelijk budget gerealiseerd kan worden?"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief