Breaking: Annette Stinenbosch stapt op als wethouder

BERGEN OP ZOOM - Wethouder Annette Stinenbosch legt haar functie neer als wethouder van de gemeente Bergen op Zoom. Dat heeft de politica woensdag aan het eind van de middag bekendgemaakt tijdens een speciale persbijeenkomst.


Stinenbosch was als CDA-wethouder binnen het college verantwoordelijk voor onder andere de financiën van de gemeente Bergen op Zoom, maar ze was ook verantwoordelijk voor het dossier van Zwembad de Schelp. Twee portefeuilles waarop ze de laatste tijd veel kritiek heeft gekregen. Zo kampt de gemeente Bergen op Zoom met een enorme schuldenlast en de wethouder werd onlangs door de raad verweten dat ze te weinig maatregelen zou treffen om die schuldenlast te verminderen. Ook de provincie gaf middels een brief aan de gemeente Bergen op Zoom aan dat de begroting voor komende jaren niet op orde is.

Uitstel opening

Daarnaast werd ook in het dossier van Zwembad de Schelp bekend dat er veel meer fout is gegaan dan men dacht. In een feitenrelaas dat onlangs naar buiten is gebracht was onder andere te lezen dat het management van het zwembad de officiële opening met ruim twee weken uit wilde stellen om nog een testperiode te kunnen realiseren. Dit verzoek is niet in praktijk gebracht. Op 23 augustus zou nog wel een proefzwemdag georganiseerd worden, maar dat heeft de provincie tegengehouden omdat er niet getest was op legionella. Uiteindelijk wordt op 23 augustus wel een monster genomen van het water en pas op de dag van de opening, om 16.24 uur, krijgt de zwembadleiding te horen dat het zwembad in gebruik genomen mag worden. Dat terwijl de opening gepland stond om 16.30 uur. De tribune mocht echter niet open in verband met tekortkomingen aan de vluchtroutes van de tribune.

Technische problemen

In het feitenrelaas is ook meer te lezen over de periode waarin het zwembad wél open was. "Tijdens de opening op maandag 2 september hebben zich vanaf de opening tot laat in de avond meerdere storingen voorgedaan in de onder andere de waterbehandeling. Vanaf de dag van opening (2 september) is sprake geweest van serieuze technische problemen die veel inzet hebben gevraagd om open te kunnen blijven. Op vrijdagavond 6 september brak een leiding (toevoer chloor) in de machinekamer. Gevolg: nachtelijke reparatie om de volgende ochtend open te kunnen."

Lichamelijke klachten

Op maandag 30 september luidt de directie de noodklok bij de projectleiding over de hoge werkdruk op medewerkers van de Schelp door het steeds maar oplossen van vrijwel dagelijkse storingen, groot en klein. Er wordt veel in de avonden en zelfs nachten gewerkt om de volgende dag maar weer verantwoord open te kunnen. ln deze week zijn twee medewerkers uitgevallen met lichamelijke klachten, waaronder oogklachten. Diagnose van de huisarts was beginnende hoornvliesontsteking. En zo stapelden de problemen zich op. Donderdagavond gaat de gemeenteraad in discussie over de problematiek rondom De Schelp en Lijst Linssen liet al aan BNDeStem weten met een motie van wantrouwen te komen voor het voltallige college. Wethouder Stinenbosch trekt echter zelf het boetekleed aan.

Remko Vermunt
 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief