Burgemeester: 'We gaan een fijne collega missen'
Foto: Gijs Proost

Burgemeester: 'We gaan een fijne collega missen'

BERGEN OP ZOOM - Het college van burgemeester en wethouders heeft de laatste dagen verschillende scenario's laten passeren, toch kwam het vertrek van wethouder Annette Stinenbosch volgens Patrick van der Velden als een verrassing. "Annette was een sterke wethouder die de afgelopen twee jaar veel stappen heeft gemaakt. Ze heeft een hart voor Bergen op Zoom en heeft altijd heel hard gewerkt."


Het college van burgemeester en wethouders lag afgelopen dagen flink onder vuur. Onder andere Lijst Linssen kondigde aan donderdagavond met een motie van wantrouwen te komen gericht op het gehele college. Reden: een feitenrelaas over zwembad De Schelp waaruit blijkt dat er veel meer is misgegaan dan tot nu toe bekend was bij de gemeenteraad. "Die motie nemen we uiteraard serieus", stelt wethouder Van der Velden. "We willen onze verantwoordelijkheid nemen om door te pakken met dit bestuursakkoord. We zijn op weg en we hebben daarbij de steun van de coalitie."

De wethouder gaat er dan ook vanuit dat, wanneer er een nieuwe CDA-wethouder aanschuift, het college weer door kan pakken. Toch breekt er een lastige tijd aan voor het huidige college. Met het vertrek van wethouder Stinenbosch mist het college één wethouder, maar binnenkort vertrekt ook wethouder Evert Weys. Hij start begin februari als burgemeester van de gemeente Hilvarenbeek en daarmee blijven er nog maar drie wethouders over. Wethouder Barry Jacobs neemt tijdelijk de coördinerende rol van zwembad De Schelp op zich en Van der Velden neemt de portefeuille Financiën tijdelijk over. "Zowel GBWP als het CDA gaan op zoek naar een nieuwe wethouder mer de juiste competenties, maar zorgvuldigheid gaat hier boven snelheid."

Burgemeester Frank Petter spreekt in ieder geval van een 'aderlating'. "Wethouder Annette Stinenbosch heeft een politieke afweging gemaakt en daar heb ik alleen maar groot respect voor. We gaan een fijne collega missen. De persoonlijke relatie met haar was ook altijd goed, dus wat dat betreft is het een aderlating voor de gemeente."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief