Annette Stinenbosch: 'Ik ben bestuurlijk verantwoordelijk, daarvoor wil ik niet weglopen'
Foto: Hanneke Marcelis

Annette Stinenbosch: 'Ik ben bestuurlijk verantwoordelijk, daarvoor wil ik niet weglopen'

BERGEN OP ZOOM - CDA-wethouder Annette Stinenbosch heeft woensdagmiddag om 17.00 uur haar ontslag ingediend bij burgemeester Frank Petter. Volgens de wethouder is zij verantwoordelijk voor de situatie die ontstaan is rondom Zwembad de Schelp.


"Voor die verantwoordelijkheid wil ik niet weglopen. Het is mijn diepste overtuiging dat je als wethouder bereid moet zijn de ultieme consequentie te trekken als daarvoor aanleiding is", stelde ze tijdens een speciale persconferentie. In haar brief aan de burgemeester legt ze uit dat ze als wethouder altijd heeft vastgehouden aan de drie thema's van het bestuursakkoord: verbindend, eerlijk en vooruitstrevend. "Zo heb ik altijd als wethouder geprobeerd te opereren, ook in het dossier de Schelp. Zelfs als stukken in conceptvorm beschikbaar waren heb ik informatie gedeeld. Dat neemt niet weg dat vóór de eerste sluiting in 2018 een onveilige situatie was ontstaan. Dat had niet gemogen en mag ook niet weer gebeuren."

Volgens de wethouder is het dan ook erg belangrijk dat men leert van deze fouten. Op dit moment lukt dat volgens haar niet, omdat de discussie meer gaat over processen, procedures en haar positie als wethouder. "Dat is niet goed, en voor mij aanleiding om plaats te maken voor een opvolger die niet belast wordt met deze discussie en met gebeurtenissen uit het verleden." Wel wil de wethouder de gemeenteraad nog één ding meegeven: "Durf op de juiste momenten ook vertrouwen te geven aan college en organisatie. Oók als niet alles loopt zoals het zou moeten. Niet het afrekenen, maar het leren hoort centraal te staan."

De wethouder was na haar verklaring niet beschikbaar voor commentaar.

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief