Foto: Google Maps

Bewoners Mozartlaan krijgen anderhalf jaar de tijd om nieuwe woning te vinden

HALSTEREN - Bewoners van de Mozartlaan en enkele woningen aan de Beethovenlaan in Halsteren krijgen anderhalf jaar de tijd om een nieuwe woning te vinden. Al dat eenmaal is gelukt, krijgen zij ook een verhuisvergoeding. Dat heeft wethouder Patrick van der Velden laten weten op vragen van de SP.


Onlangs werd bekend dat Stadlander 38 woningen in de Halsterse wijk De Beek wil slopen om hier nieuwbouw te plaatsen. Dat verzoek is eind januari bij de gemeente binnengekomen en wordt op dit moment nog door de ambtenaren bekeken. Het gaat dus om 38 woningen, maar hoeveel woningen hiervoor terug worden geplaatst is nog onduidelijk. 

"Stadlander heeft nog geen voorstel gedaan over het precieze aantal terug te bouwen woningen of de huurnorm. ln het voorliggende verzoek worden de woningen vervangen door nieuwe, soortgelijke huurwoningen, maar dan duurzamer en toekomstbestendig. Stadlander bouwt bij sloop en nieuwbouw in principe alleen nog nultredenwoningen en energiezuinige woningen met nul op de meter (NOM) terug", meldt de wethouder.

De Sp-fractie maakt zich zorgen over de bewoners die nu zelf op zoek moeten naar een andere woning. "Wij hebben begrip voor de zorgen van de bewoners over de situatie waarin zij zich bevinden. Stadlander heeft echter toegelicht dat met alle huurders een persoonlijk gesprek zal plaatsvinden, waarbij men hulp krijgt bij het inschrijven en het zoeken naar een vervangende huurwoning."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES