Afbeelding

Comité Halsterseweg laat tegengeluid horen; Wij zijn wél blij met verlichting

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Het Comité Halsterseweg Pro Fietsstraat wil nuance aanbrengen in de discussie rondom de straatverlichting die aangebracht is in de Halsterseweg. In de media is volgens hen 'een vervelend stukje' verschenen over de kleurstelling van de fietsstraat en de verlichting. "Wij hebben juist vooral positieve reacties op beide aspecten vernomen!"

In een artikel van BN|DeStem laat straatbewoner Twan Coehorst weten niet blij te zijn met de verlichting. Hij is een enquête gestart in de hoop dat veel straatbewoners het met hem eens zijn. Maar, het comité Halsterseweg kan zich daar niet in vinden. "De klager houdt een enquête, maar de vraagstelling staat niet in de krant. Hij zet deze uit alleen in het gedeelte waar hij woont, niet bij de bewoners die nu een half jaar ervaring hebben met de straat."

Want, volgens het comité is de kleurstelling met verschillende grijstinten juist chic. "Maar smaken verschillen, dus. Het rode asfalt wordt prima verlicht! En de trottoirs ook! De lantarens schijnen juist niét in de huiskamers en de lichtsterkte maakt de straat in het donker veiliger!", stellen zij. "Wij vinden de kleur van het licht ook wat koel. Het is even wennen. Maar als je je eraan ergert wordt dit vast niet minder!" 

Het comité is dan ook van mening dat zij de mooiste fietsstraat van Nederland krijgen en ze zijn blij met de onderlinge samenwerking tussen het comité en de gemeente/projectmanager. "Stuur deze mail maar door naar wethouder Patrick van der Velden, zodat hij de nuance ook meekrijgt!"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief