Afbeelding
Foto: Lijst Linssen

Lijst Linssen: 'Sloop verpauperde pand Halsterseweg'

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Bijna zestig bewoners van de Halsterseweg hebben een petitie ondertekend om zo snel mogelijk actie te kunnen ondernemen tegen het pand aan de Halsterseweg 265. Initiatiefnemers van de petitie zijn Meino Dam (Lijst Linssen) en mevrouw Hoetelmans (bewoonster).

"In 2008 was er sprake dat er woningen zouden komen, Stadlander laat echter de boel verpauperen en onderneemt na twaalf jaar nog steeds geen enkele actie", stelt Meino Dam in de petitie. De gevolgen zijn groot. "Er is stankoverlast; er zijn ratten gezien; het dak is gedeeltelijk ingestort; er is meer instortingsgevaar zeker bij storm; er zijn netten aangebracht om vallend puin niet op voorbijgangers terecht te laten komen. Toch liggen regelmatig onderdelen van dit gebouw bij omwonenden in de tuin", stelt Dam en zo gaat de lijst nog wel even door. "Omwonenden vertelden Lijst Linssen dat ze ook overlast ondervinden van de bijgebouwen met asbest golfplaten. Ook gaan onbekende personen via de kapot geknipte afrastering toch het terrein op."

Er moet volgens Lijst Linssen dan ook snel iets gebeuren aan het pand. Toch zeker omdat de Halsterseweg wordt omgetoverd tot 'mooiste fietsstraat van Nederland'. "Het staat straks voor schandaal aan de nieuwe fietsstraat, terwijl het slopen te laat komt voor de nieuwe herinrichting." Bij de inloopavonden over de herinrichting van de weg kwam het pand overigens ook al ter sprake, maar toen kwam er geen duidelijkheid over de toekomst van het gebouw. Daarom zijn de bewoners nu toch maar een petitie gestart, daarmee willen ze het gemeentebestuur oproepen om druk te zetten bij Stadlander. "Is het college bereidt over deze kwestie met Stadlander contact op te nemen en met hen tot bindende afspraken te komen om op korte termijn dit gebouw te slopen om overlast in brede zin verder te voorkomen?"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief