Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Keiharde strijd tijdens eerste Expeditie Robinson

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De rivaliteit was groot woensdag in Sportcentrum de Karmel tijdens de eerste Bergse editie van Expeditie Robinson. Bijna veertig kinderen kwamen naar het sportcentrum om te strijden voor die titel van beste Robinson-team van Bergen op Zoom.

Verdeeld over drie kampen gingen de kinderen van 8 tot en met 12 jaar met elkaar de strijd aan. Kamp groen, kamp rood en kamp zwart namen het tijdens vijf proeven tegen elkaar op en dat zorgde voor de nodige rivaliteit. Boe-geroep was dan ook onvermijdelijk en toen één van de teams alvast warm ging lopen, klonk vanuit de andere kant van de zaal hard: "Uitslovers!"

Eerste keer

"Een beetje rivaliteit hoort erbij", lacht Tim Kraai die namens de F!TFabriek het evenement op poten heeft gezet. "Dit is voor mij de eerste keer dat ik een activiteit organiseer, dus dat wordt even spannend. Ik werk al langer voor de F!TFabriek, maar pas net in deze functie. Ik heb er vannacht zelfs slecht van geslapen." Maar, daar is voor de kinderen niets van te merken. Vol enthousiasme begint Tim met een warming-up en de kinderen doen gezellig mee. Na het verzinnen van een heuse yell voor hun team, kan de strijd beginnen.

Proeven

Wat volgt zijn vijf verschillende proeven. Een balansproef waarbij de Robinson's zo snel mogelijk over een parcours moeten lopen zonder op de grond te vallen. Daarnaast staat er ook een mikproef op het programma waarbij de teams zoveel mogelijk ballen in het net moeten gooien, ze moeten een puzzel oplossen, zo lang mogelijk aan een spijkerbroek hangen én er is een eetproef. "Dat wordt natuurlijk niet zo extreem als bij de echte Expeditie Robinson. Ze moeten bijvoorbeeld blauwe kaas eten", lacht Tim.

Winnaar

Bij elke proef komt één team als winnaar uit de bus. "Zij ontvangen drie gouden munten voor in hun schatkist, de nummer twee krijgt er twee en het verliezende team krijgt één gouden munt." De kinderen die na vijf proeven de meeste gouden munten hebben verzameld, winnen het spel en mogen zich echte Robinson's noemen. "Maar uiteindelijk zijn ze allemaal winnaars. Als beloning mogen ze allemaal hun bandana mee naar huis nemen."

Fortnite

De keuze voor Expeditie Robinson als spel komt niet helemaal onverwachts. "We willen toch een beetje meegaan met de trends van deze tijd", legt Tim uit. "Daarom hebben we nu gekozen voor een Expeditie Robinson-spel en volgende week organiseren we ook een Fortnite-evenement." Het animo voor de beide evenementen is groot. "We hebben vijftig aanmeldingen ontvangen voor beide spellen, maar het is altijd spannend hoeveel kinderen er uiteindelijk op af komen", legt hij uit.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief